3.12.19

Alkon joulukuun erikoiserä sokkona


Alkon joulukuun erikoiserässä on mukana neljä olutta, joita ennätin taas maistelemaan sokkona. Arviot perinteisesti kirjoitettu tietämättä itse oluesta tai erän teemasta mitään.


Olut 1

Vähän samea kultainen, kevyt vaahto. Tuoksu makeahko ja hedelmäinen, vähän vaniljaa. Maku jatkaa samoilla linjoilla. Vanilja tuo mieleen jonkun milkshake IPAn, mutta ei ole riittävän makea ollakseen mikään Omnipollo.
Ostaisin
Oli: Mufloni Loral Brut 3.5/5 / 6,0 % / 3,98 € / 0,33 l
En tätä jotenkin kyllä brut IPAksi tunnistanut, mutta kun panimotkaan eivät tunnu tietävän miten tätä tyyliä tehdään niin sama kai tuo. Hyvä juoma kuitenkin.

Olut 2

Sameampi, keltaisempi, makeampi, mehuisampi, vaniljaisempi, hedelmäisempi. Tämä jos mikä nyt on ainakin milkshake IPA. Voisi olla jopa Omnipollo, mutta en osaa sen tarkemmin veikata.
Ostaisin
Oli: Lervig Orange Velvet 3.9/5 / 5,5 % / 4,88 € / 0,33 l
Kyllä, milkshake IPA. Ja reilusti hedelmää. Hyvä tuote.

Olut 3

Sitten synkälle osastolle. Tuoksusta lähtien makeaa paahteista mallasta, rusinaa, rommia, mausteita jotka korostuvat maun puolella vielä enemmän. Humalaakin mukavasti. Lienee tynnyröity, mutta erikoiserän teemaksi epäilen tässä vaiheessa jotain maustettuja oluita.
Ostaisin
Oli: Sori Blind Harlequin XO Cognac BA 4.1/5 / 11,2 % / 8,70 € / 0,33 l
Rommi, konjakki, mitä näitä nyt on. Suositus edelleen myös tälle.

Olut 4

Synkkänä jatkuu, mutta tässä on hyvin omanlaisensa maku äskeiseen verrattuna. Makea on tämäkin, mutta ei niinkään sitä konjakkia, vaan enemmän jotain... kahvia? Mausteita löytyy tästäkin ja alkoholi tulee vähän edellistä enemmän pinnalle, mikä ei kuitenkaan haittaa liiemmin. Hyväähän tämäkin on.
Ostaisin
Oli: Lervig Toasted Maple Stout 4.3/5 / 12,0 % / 6,58 € / 0,33 l
Se mitään kahvia ollut vaan vaahterasiirappia. Reilulla kädellä. Tämä olikin jo ennestään tuttu, mutta toimii edelleen. Pesee Sorin hinnassa.

Ja sitten se teema. Uniikit löydöt. Ja juttelu henkilökunnan kanssa vahvisti epäilyni. Tämä oli siis keräilyerä oluista joita oli saatu muihin eriin mutta ei ollut riittänyt eräksi asti. Alko se löytää uusia tapoja alittaa rima tässä erikoiserätouhussa. Hyviä oluita, ei siinä, mutta kuitenkin. Joku roti.

Joulukuun erikoiserän kouluarvosana

Aihe: 4+
Sisältö: 9
Mielikuvitus: 4
Kokonaisarvosana: 6-

No comments:

Post a Comment