2.12.19

Kippis 2019

 
Onhan noita festaritalkoita tullut ennenkin tehtyä, mutta Kippis oli osaltani hieman erilainen. Missasin avauspäivän kokonaan muiden menojen takia ja lauantaille olin mielenhäiriössä lupautunut koko päiväksi talkootöihin Suomen Paras Olut - osastolle, josta Hiisi ei lopulta apua tarvinut, joten Suomen Olutseuran talkoo-osastomme työskenteli Cool Headin ja Stadin Panimon tiskien takana. Itselleni valikoitui koko päiväksi StaPan hanamiehen pesti.


Siitä onkin aikaa kun on viimeksi päässyt maistamaan StaPalta jotain mielenkiintoista, sillä yleensä kaupassa tulee vastaan vain ne hinta-laatusuhteeltaan ylivertaiset, mutta moneen kertaan maistetut tölkkituotteet. Festareilla panimo on usein kuitenkin tuonut vähän kunnianhimoisempia tuotteita harrastajien syyniin ja niin tälläkin kertaa, kun jokseenkin koko hanalista oli uusia tuotteita, palkintoja kahminutta NEIPAa lukuunottamatta.


Itse festarin uudistuksesta tunnelma oli hieman kaksijakoinen. Hankalakäyttöisen yläkerran pois jättäminen oli ehdottomasti hyvä ratkaisu, samoin näytteillepanijoiden tiivistäminen niin että asiakkaille on enemmän tilaa. Toisaalta viestintä mm. lavaohjelmasta (ja se itse lava) jäi vähän puolitiehen ja tilan sisustuksella ja valaistuksella ei oikein onnistuttu tavoittamaan toivottua pikkujouluhenkeä. Markkinointikaan ei tainnut olla aivan riittävää pikkujouluväen tavoittamiseen, mutta lauantain väkimäärä ainakin tuntui runsaammalta kuin viime vuoden OlutExpo (sama tapahtuma, jos joku ei tiennyt), eikä pääjärjestäjänä jatkuvasti ympäri Kaapelitehdasta touhunnut Mikki Nyman ainakaan vaikuttanut itse pettyneeltä, joten jatkoa varmasti seuraa. Muutoksia on myös vielä pari seuraavaa vuotta tulossa.


Talkoovuoro sujui hyvissä tunnelmissa, etenkin kun myös StaPan Joonas paljastui Liverpoolfaniksi. Valioliigalähetys pyöri tiskillä koko päivän ja toimimme samalla Kippiksen virallisena tulospalveluna. Taukojen aikana ehti hakea muiltakin tiskeiltä maisteltavaa, joten saldoksi kertyi varsin mukavat 24 maistettua olutta, sekä muutama uudelleen maistettu StaPa/Cool Head, joista etenkin Cool Headin erinomaisessa tikissä ollut Raspberry Liquorice Sour ansaitsee maininnan, samoin kuin alla kuvattu nimeltä mainitsemattoman 'seuralaisen klassinen stoutin lämmittämiseen tarkoitettu kengurupussi.Kippis 2019 Top 5:

No comments:

Post a Comment