23.1.19

Tammikuun ruokaretki: Beerger

Telakkarannassa kesällä 2017 operoinut Beerger on vihdoin löytänyt vakituisemman kodin. Vaikka Telakkarannan sijainnissa oli jotain Keski-Eurooppaan viittaavaa charmia, on uusi sijainti Hämeenkadulla silti melkoisesti kätevämpi ja ennen kaikkea ympärivuotinen. Ruokalista on kasattu burgerien ympärille, mutta sisältää myös muita annoksia. 12 hanan olutlistaan on valittu pääasiassa hyvin ruokajuomaksi sopivia tuotteita ja olipa listalle ehtinyt jo yksi "oman panimon" tuote, vaikka panimolaitteita vasta asennellaan.
Omistajista Jussi Korkeela kävi juttelemassa mukavia pöydässämme ja kertoili panimokuvioista tarkemmin. Tosin ilman muistiinpanoja on vaikea sanoa kuka on mukana missäkin, mutta Beerger-ravintolan lisäksi ainakin Ice Beaver, Panema ja Cool Head kuuluvat kaikki tiiviiseen yhteistyörinkiin jossa omistussuhteita olisi varmaan paras kuvata jonkinlaisella verkkomallilla. Etko liittyy asiaan myös sen verran, että nyt hanassa ollut Beerger / Ice Beaver tuotos "Vieraissa" oli siellä pantu.

Vierailusta jäi seurueellemme kaikin puolin positiivinen kuva. Ruokia ei tarvinut odottaa erityisen pitkään ja kaikki oli todella hyvää. Testattua tuli ainakin gnocchit, kukkakaaliwingsit, ranskalaiset, muutama Beerger burger ja yksi portobelloburger, joka menikin maistamieni kasvishampurilaisten terävimpään kärkikastiin. Jälkkäriksi tilatun kahden hengen tarte tatin - annoksen jäätelöpallo oli vähän pienenlainen, mutta jos sen suurempaa valittamista ei löydy, vierailu on ollut onnistunut. Oluet pelasivat hyvin yhteen ruokien kanssa (joskin ravintolan omat olutsuositukset olivat vielä hieman puutteelliset) ja koirankin sai ottaa mukaan.

Tänne on tultava uudestaan, ja ensi kerralla jatkoille Panemaan.

No comments:

Post a Comment