6.2.19

Runebergin päivän olutparitukset

Olutkulttuuriseuran helmikuun kuukausikokoontuminen osui Helsingissä Runebergin päivälle, joten teemallinen  yhteys oli ilmiselvä. Pidin lyhyen alustuksen oluen ja Runebergin yhteydestä ja toin syötäväksi torttuja - sekä itse tehtyjä että kaupasta ostettuja - ja kehotin jäsenistöä testaamaan makupareja.


Makuparitustestauksen vierailumme aikana saivat ainakin Himabisse Aprisour, Thornbridge Monyash, Vibrant Forest / Unity Symbiosis, Hanssens Framboos, Struise Black Damnation XXVI Froggy, sekä Prairie Paradise. Yhtään varsinaisesti surkeaa makuparia joukosta ei löytynyt, joskin intensiivisimmät eli Froggy ja Paradise hieman hukuttivat tortun alleen. Aprisour toimi hyvin, vadelmainen Framboos vielä paremmin. Hieman yllättäen myös Monyash - savuoluen makuparia tortun kanssa kehuttiin. Minusta maustebelgi Symbiosis oli toimiva, mutta kaikki eivät mielipidettä jakaneet.


Koska itse tehtyjä torttuja oli vielä kotona odottamassa, ostimme matkalta pari potentiaalista makupariolutta mukaan ja jatkoimme testausta. Aiempien blogitekstien ja illan testailujen perusteella päädyin ottamaan kevyehkön porterin, Fat Lizard Backdropin, ja vadelmaisen sourin, Cool Head / Orava Raznillan. Molemmat toimivat loistavasti. Backdrop toimi kahvimaisesti tortun vastapainona, kun taas makean vadelmainen Raznilla komppasi vadelmahilloa juuri niin hyvin kuin odotinkin. Kumpaa tahansa voin varauksetta suositella kansallisrunoilijaleivoksen kylkeen. Tai sellaista vastinetta jota nyt sattuu vuoden päästä kaupasta löytymään.

Kokeilkaa oluita myös leivosten kanssa, se kannattaa!

No comments:

Post a Comment