17.5.20

Sokkosixpack: Beer Hunter's

Tilasin NeManniset kimppatilauksessa yllätyssiksarit Loimaan panimolta ja Beer Huntersilta. Laitoin oluet katsomatta kylmään ja päätin maistella ne Eevan kanssa sokkona läpi. Eli ensin tunnelmat oluesta sokkona ja arvaus, sitten oluen paljastus. Beer Huntersilta voi tulla tuttujakin vastaan, toisena maisteltava Loimaa on molemmille täysin uusi panimo. Veikkaamme tyyliä ja vahvuutta, ja annamme arvion asteikolla 0-5.

Olut 1:



Hieman samea kullankeltainen. Tuoksu on makea, hieman vehnäinen. Maussa samaa vehnäistä hedelmää, mutta ehkä tämän voi belgihiivan piikkiinkin laittaa. Jonkinlainen belgian golden ale? Eeva piti tuoksun perusteella leipäisenä ja epäili pilssiäkin, mutta maku vei toiseen suuntaan. Ale, mutta tietous ei riitä sen tarkempaan veikkaukseen. Mietti myös pilssin veikkaamista.

Jukan arvaus: Belgian golden ale, 5,5 %
Jukan arvosana: ***½ / *****

Eevan arvaus: Joku ale, 5,2 %
Eevan arvosana: ***½ / *****

Olut oli: Mufloni Vaalea gluteeniton, 5,5 %



Lager! Eevaa harmitti että annoin kääntää pään, koska Eevan alkuarvaus oli lähimpänä. Voltit minulla oikein koska kaupparaja. Varsin mielenkiintoisen makuinen lageriksi.

Olut 2:



Samea ja punainen. Nyt ei ole lageria. Tuoksu on hapan ja marjainen. Maku marjaa, hapanta, vähän vetinen. Eevalle tuoksu on punainen Missä X. Muistelee että metsämansikka. Minusta tämä on turhan vetinen, vaikka maut onkin hyviä.

Jukan arvaus: Herukka sour, 3,9 %
Jukan arvosana: *** / *****

Eevan arvaus: Herukka berliner weisse, 3,5 %
Eevan arvosana: *** / *****

Olut oli: Vadelma berliner weisse, 5,0 %



Eeva arvaili vadelmaa ensin, mutta käänsi sitten kelkkaa. Berliner oli hyvä haku, sitä en itse löytänyt. Voltteja yllättävän paljon siihen nähden että tämä on turhankin ohut.

Olut 3:



Oudon värinen! Jotain vihertävää, mutta kuitenkin kultaista. Tuoksu on tavallisempi, vähän hedelmäistä mallasta. Ehkä vähän funky. Maku on makea, hieman tallinen, humalaa lopussa. Lieneekö jotain hiivaestereitä? Saison? Ehkä jopa saison de randonneur? Eeva ei usko saisoniksi, mutta pitää selvästi alena kuitenkin.

Jukan arvaus: Saison de randonneur, 6 %
Jukan arvosana: ****- / *****

Eevan arvaus: IPA, 6,5 %
Eevan arvosana: ****- / *****

Olut oli: Nelson Sauvin Brut IPA, 6 %



Alkoholinenä osui kohdalleen, mutta se oli se brut joka tässä hämäsi. Mutta hyvä olut, ei siinä.

Olut 4:



Kullankeltainen, korkea vaahto. Tuoksu on hedelmäinen, jopa omenainen. Maku makean maltainen, humalaa sopivasti. Tämäkin voisi oikeastaan olla saison, sen verran on tallista vibaa. Jatkan itse samalla linjalla kuin aiemminkin ja veikkaan sitä saison de randonneuria. Eevalla oli sama fiilis.

Jukan arvaus: Saison de randonneur, 6 %
Jukan arvosana: ****- / *****

Eevan arvaus: Farmhouse ale, 6 %
Eevan arvosana: ***½ / *****

Olut oli: Tuffan vehnä, 5 %



No eihän se taas osunut. Hiivaesterit ovat sitten weizenhiivasta kai.

Olut 5:



Kullankeltainen ja kirkas, melko normaali vaahto. Erittäin hedelmäinen tuoksu. Joku Saimaan IPA tästä tulee mieleen. Maussa samaa hedelmää, mukavan raikas, humalaa jälkimaussa. Joku eksoottinen humalalajike tässä on, jota en osaa tällä hetkellä paikallistaa. Eevan mielestä maistuu tuoreelta, enkä ole varsinaisesti eri mieltä.

Jukan arvaus: Single hop IPA, 5 %
Jukan arvosana: **** / *****

Eevan arvaus: IPA, 7 %
Eevan arvosana: ****+ / *****

Olut oli: Loral Brut, 6 %

En muistanut kuvata pulloa mutta tämä on ollut Alkossakin.

Se Loral se varmasti oli. Ei tämä kovin brut kyllä ole. Korkki sanoo 05/20 niin ota nyt siitä tuoreudesta sitten selvää, mutta hyvää oli kuitenkin.

Olut 6:



Meripihkaan taittuva väri, paksuhko vaahto. Tuoksussa hedelmää ja jenkkihumalaa. Maku mallasta, hedelmää, pihkaa, humalaa. Tämä voisi kyllä hyvin olla CCCCP IPA, sen verran vahvasti tulee ainakin Cascade tästä esiin. Oikein hyvä old school IPA. Eeva löytää lakritsia ja rommirusinaa.

Jukan arvaus: CCCCP IPA, 6,5 %
Jukan arvosana: **** / *****

Eevan arvaus: TuplaIPA, 9 %
Eevan arvosana: ****- / *****

Olut oli: Bucco, 9 %



Barley wine se oli kuitenkin. Eevan rusina oli hyvä haku, ja voltteja oli sitten kuitenkin reilummin.

Kokonaisuutena oikein hyvä siksari. Vaihtelua oli sopivasti ja volttiskaalassakin päästiin myös kaupparajan yläpuolelle. Lisäksi järjestys osui täysin satunnaisena hämmentävän lähelle sitä minkä olisin muutenkin tälle setille valinnut. Ensi viikolla jatketaan Loimaalla.

No comments:

Post a Comment