24.5.20

Sokkosixpack: Loimaan panimo

Tilasin NeManniset kautta kaksi yllätyssixpackia, ja maistelin Eevan kanssa Beer Huntersin packin viime viikonloppuna. Nyt siis jälkimmäinen packi sokkotestiin. Muistiinpanot on tällä kertaa kirjoitettu puhelimella, joten ne ovat hieman aiempaa lyhytsanaisempia.

Olut 1


Hieman samea kultainen. Tuoksu hedelmästä mallasta. Maku samoin. Joku aika perus uuden pienpanimon pale ale tämä on. Eevaa hämäsi maun tuttuus mutta ei osannut sanoa muuta.

Jukan arvaus: pale ale 5,0 %
Jukan arvio: ***

Eevan arvaus: pale ale 4,8 %
Eevan arvio: ***

Oli: Voima IPA 5,3 %. Eeva harmitteli taas kun ei mennyt vaistolla. En nyt tiedä voiko tätä ihan IPAksi kutsua, mutta olkoon.


Olut 2


Tuoksu äskeistä maltaisempi. Maku mäntyisempi. Humalaa, vähän hedelmää. Tää on hyvä, selvästi parempi. Ehkä Barley wine? Eevalle tulee mieleen milkshake joku.

Jukan arvaus: Barley wine 8,5 %
Jukan arvio: ****-

Eevan arvaus: tuplaIPA 8 %
Eevan arvio: ***½

Oli: Hop Hop DIPL, 9 %. Mielenkiintoinen tyyli! Ei tule ihan joka päivä vastaan. Molemmat olimme vähän jäljillä, mutta ei aivan.


Olut 3


Keltaisempi, hedelmäisempi, epäpuhtaampi. Joku APA varmaan. Ei ihan mallisuoritus.

Jukan arvaus: APA 5,0%
Jukan arvio: ***-

Eevan arvaus: IPA 6,0 %
Eevan arvio: ***-

Oli: myös voima IPA!  Nyt Eeva uskalsi mennä sillä intuitiolla. Toinen kopio samaa olutta oli paha kompa! Tämän olisi tietysti voinut arvata tarkistamalla montaako eri olutta panimo on tehnyt (5). Katsomalla nuo olut etukäteen läpi olisi päässyt ehkä vielä mielekkäämmin arvaamaan mikä näistä on mitäkin.

Olut 4


Tummaa vaihteeksi. Tuoksu paahteinen ja maltainen. Maku samoin. Viljainen. Vähän kahvinen. Kevyt stout. Oikein hyvä kuitenkin.

Jukan arvaus: Stout, 5,5 %
Jukan arvio: ***½

Eevan arvaus: Stout, 5,4 %
Eevan arvio: ***½ , pienen lämpiämisen jälkeen ****

Oli: Savi Porter 5,3 %. Eeva oli volteissa lähempänä. Mutta jäljillä oltiin. Makuasia kutsuuko porteriksi vai stoutiksi.

Näköjään joka kerta jää joku pullo kuvaamatta. Tällä kertaa se oli tämä.

Olut 5


Voisi olla taas voima. Ehkä hedelmäisempi? Muuten aika samanlainen. Eevan mielestä ei ole sama. Metallinen jälkimaku.

Jukan arvaus: Voima IPA, 5,3 %
Jukan arvio: ***

Eevan arvaus: joku pale ale, 5,7 %
Eevan arvio: ***-, mutta pienen maistelun jälkeen **½

Oli: Uoma APA 5,3 %. Onhan tämä vähän erilainen kuin Voima. Vähän.


Olut 6


Ei ole samaa kuin edelliset. Kultainen, matala vaahto. Makeahkoa mallasta tuoksussa, maussa toffeeta, ei juuri humalaa. Alehan tämä todennäköisesti on ja kun kaikki maut ovat hentoja niin sanotaan nyt golden ale. Ihan pätevä sellainen, ei siinä.

Jukan arvio: golden ale, 5,0 %
Jukan arvio: ***+

Eevan arvaus: lager, 4,2 %
Eevan arvio: ***-

Oli: Loiva blond ale 5,3 %, aika lähelle siis pääsin. Tässäkin tapauksessa mielestäni on lähinnä semantiikkaa onko se ale blond vai golden. 


Kaiken kaikkiaan oikein mukava tapa tutustua panimoon, jolta en ollut maistanut yhtäkään olutta ennen tätä. Taso ei ollut niin kova että alkaisin aktiivisesti Loimaan panimon oluita bongaamaan jatkossa, muttei missään tapauksessa niin huonokaan etteikö näitä haluaisi vielä kokeilla jos festareilla osuu kohdalle.

Nyt sitten odotellaan seuraavaa kimppatilausta ylläripackien toivossa.

No comments:

Post a Comment