19.2.23

Alkon helmikuun uutuuksia sokkona

 


Alkon pruuvissa oli tällä kertaa tarjolla kourallinen vakiovalikoiman uutuuksia ja yksi viime kerralta erikoiserästä puuttumaan jäänyt olut. En toki tiennyt mikä näistä se olisi.


Olut 1

Todella kalpea keltainen. Tuoksu aika puhdas, mutta kevyt, mallas. Maku jatkaa samoilla linjoilla. Runkoa ei mainittavasti, jos ei virheitäkään. Joku tyhjänpäiväisemmän pään lager tämä on. Kaupoissa (ja muovituopeistakin) ok, Alkoon tämä ei kuulu.

En ostaisi

Oli: Peroni Nastro Azzurro Gluten Free 2.3/5 / 5,0 % / 2,90 € / 0,33 l

Ei herätä tunteita oikein millään osastolla.

Olut 2

Hieman enemmän väriä, vaikka oljenkeltaisen puolelle tämäkin jää. Tuoksussa vähän vahvempaa mallasta, mutta myös metallinen sivuaromi. Maun puolella myös mallasta vahvemmin, mutta sama metallinen klangi. Kohtalaisen katkera jälkimaku. Eurolager on tämäkin, vähän edellistä vahvempi. Olisiko jo Alkon hommia jopa volttien osalta?

En ostaisi

Oli: Heineken 2.2/5 / 5,0 % / 2,96 € / 0,5 l



Olut 3

Nyt on jo sen verran väriä että voidaan puhua kultaisesta. Tuoksu puhdasta leipäistä mallasta. Maku myös puhdasta mallasta, vähän makeutta, ehkä vähän alkoholia, melko katkera jälkimaku. Alkaa mennä jo bockin puolelle, mikä on tässä vaiheessa vain hyvä asia. Aivan kelvollinen. Mutta koska tällaisia harvemmin Alkosta naaraan, 

En ostaisi

Oli: Obolon Strong 3.1/5 / 8,6 % / 3,99 € / 0,5 l

No, voisin jopa ostaa koska Ukraina. Ainakin tässä hinta ja laatu kohtaavat huomattavasti edellistä paremmin.

Olut 4

Kirkas kultainen. Tuoksuu makealle maltaalle ja humalan hedelmille. Tämä lienee se unohtunut IPA. Maku on kuitenkin joku omituinen sekoitus mallasta, makeutta, hedelmää, tunkkaisuutta, pesuainetta, esanssia, alkoholia, humalaakin. Ja vielä hieman kevyen puoleinen. Periaatteessa tässä on kyllä hyviä elementtejä, mutta ei niistä miellyttävää olutta tullut.

En ostaisi

Oli: Kirkstall Spokane West Coast IPA  3.1/5 / 6,0 % / 5,40 € / 0,44 l

Joo ei jatkoon.


Olut 5

Kirkas erittäin tumma punainen, vaahtokin on vähän rusehtava. Tuoksussa melko syvästi paahteista mallasta, vähän tummia hedelmiä estereistä. Maku on kevyempi kaikin puolin. Paahteista mallasta, kahvia, vähän nuotionpohjaa, humalaa. Yllättävän kevyt lopulta, mutta ei aivan huono. Joku simppeli stout.

En ostaisi

Oli: Ridgeway Bad King John 3.3/5 / 5,8 % / 4,99 € / 0,5 l

Keveydelle löytyi selitys panimosta ja volteista. Olihan se paras tähän asti, mutta se rima ei ole korkealla.

Olut 6

Vielä tummempaan mennään, pohjaväri tällä kertaa ruskea. Ja vaahtokin jo ihan reippaasti ruskea. Tuoksussa paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata, vähän alkoholia. Maku raskaasti paahdettua mallasta, kahvia, lakritsia, nuotionpohjaa, vähän alkoholia ja reippaasti humalaa. Kovin on kuiva ja katkera tapaus, mutta toimii jos sellaisesta impistä pitää. Minä pidän.

Ostaisin

Oli: Tuju Pyöveli 4.1/5 / 9,2 % / 8,64 € / 0,44 l

Vanha tuttu tuote jolle on kyllä lätkäisty sen verran hintaa, etten ihan varma ole lähtisikö kuitenkaan mukaan, vaikka onkin aivan erinomainen.

Yksi hyvä olut sieltä lopulta löytyi, mutta muissa ei kyllä ollut hurraamista. Etenkin Heineken aiheuttaa lähinnä epäuskoista pään pudistelua. Siinä vasta uutuus vakiovalikoimaan.

No comments:

Post a Comment