14.8.23

Alkon elokuun uutuuksia

 Pruuviin tuli tyypilliseen tapaan mentyä niin sokkona ettei ollut edes hajua onko luvassa erikoiserää vai mitä, mutta oluet olivat tällä kertaa vakiovalikoiman uutuuksia. Maistettu tietämättä mistään mitään.


Olut 1

Samea keltainen. Tuoksu aika puhdasta mallasta, vähän ehkä mausteinen tai tallinen. Maku hieman makeahko mutta melko puhdas, jotain hedelmäistä klangia mutta ei paljoa. Vähän humalaa. Heti olen aivan pihalla tyylistä. Voisiko olla joku Cold IPA? Vähän bockiin päin myös taittaa mutta samea. Voltteja lienee noin viisi.

Ehkä ostaisin, vähän riippuen mitä tämä nyt on.

Oli: Erdinger Weissbier 3.5/5 / 5,3 % / 3,49 € / 0,5 l

Ei kyllä banaani puskenut tarpeeksi läpi että olisin tämän napannut, mutta tosiaan, ostaisin. Aivan hyvä oluthan tämä on eikä hinnalla pilattu.

Olut 2

Kirkas, tumma kultainen. Tuoksu melko puhtaasti mallasta. Maussa katkeroa jo alusta lähtien, alkoholi puskee vähän läpi ja lopussakin katkeroa reilunlaisesti. Joku vahvahko lager tämä on, eli tyypillistä Alkoa. Ei huono, muttei erityisen hyväkään.

En ostaisi

Oli: Malmgård Strong Lager 3.3/5 / 8,5 % / 3,95 € / 0,5 l

No joo, onhan tässä tehosuhde ihan ok, ja on sentään kotimainen eikä jostain Keski-Euroopasta, mutta ei ole kyllä minun makuuni tällaiset tuotteet.

Olut 3

Todella tumma ruskea. Tuoksu melko kuivaa paahdettua mallasta ja häivähdys kahvia. Maku hieman tukevampi, mutta edelleen kuiva. Paahteinen, kahvinen, tummaa suklaata, humalaa. Ihan maistuvahan tämä oli, vaikka tuoksu oli turhan hento. Ihan hyvä ja virheetön kuiva stout.

Ostaisin

Oli: Hiisi Ohto Dark Lager 3.5/5 / 6,0 % / 4,39 € / 0,33 l

Stout vai dark lager, mitä näitä nyt on. Hyvä kuitenkin.

Olut 4

Täysin samea oranssi, ei juuri vaahtoa. Tuoksu on makea ja hapan, reilusti persikkaa ja aprikoosia. Maussa samat hedelmät ja sama makeus, sekä joku jälkimaku jota en oikein erota, ennen kuin juuri ennen oluen nimen lukemista. Lakritsihan se on! Eli eiköhän tässä CoolHeadin suuntaan mennä. Oikein hyvä, paras näistä neljästä.

Ostaisin

Oli: CoolHead Tiger Dreams 3.9/5 / 6,0 % / 5,95 € / 0,33 l

Tämähän on ilmeisesti jo viime kesän uutuuksia, mutta itselleni ja Alkolle nyt uusi tuttavuus. Kyllä Viikissä osataan tämä lakritsin ja hapanoluen yhdistelmä varsin mainiosti. Herkkua on.

Tässä vaiheessa selailin olutlistan läpi ja huomasin että maisteltavana olisi ollut erikoiserä siidereitä, jotka vaikuttivat hyvinkin mielenkiintoisilta. No ei kai siinä, turha näitä olisi ollutkin sokkona maistella niin maistellaan nämä nyt vielä ihan silmät auki.


Siideri 1: Abavas Apple Cider Medium

7,5 % / 3,88 € / 0,33 l

Varsin hyvä aloitus tähän erään. Tasapainoinen, ei rutikuiva, ei makea, eli mainostettu "puolikuiva" osuu ihan hyvin. 

Ostaisin - 3.8/5

Siideri 2: Domaine de la Galotière Cidre Biologique Brut

5,0 % / 9,47 € / 0,75 l

Varsin miellyttävä on tämäkin. Aito omena tulee etenkin tuoksussa vahvana. Kuiva, kuten esitekin sanoo, mutta ei liian kuiva. Jopa parempi kuin edellinen.

Ostaisin - 3.9/5

Siideri 3: Brinkhall Normanni

4,5 % / 4,10 € / 0,33 l

Vähän heikompi kuin edellinen, mutta tyyliltään hyvin samanlainen, ja onhan tämä sentään kotimainen.

Ostaisin - 3.7/5

Siideri 4: Brinkhall Somersetti

6,5 % / 4,94 € / 0,33 l

Edellinen oli esitteen mukaan puolimakea, tämä puolikuiva. Kauheasti en eroa väliltä löydä, vaikka jäännössokerissa sitä on lukemin 35-25. Tuntuma tässä on melkein makeampi ja tyyli melko erilainen. Maistuva on tämäkin, joskin edellistä huonompi. Ja pientä miinusta mustikkaan viittaavasta tölkin värimaailmasta.

Ostaisin - 3.6/5

Siideri 5: Lepola Hoppy

5,5 % / 6,02 € / 0,33 l

Lepolan on yleensä aika kova näissä, mutta tässä kuivahumalointi vie makumaailmaa turhan paljon Kopparbergin suuntaan. Ei tämä niin huono sentään ole, mutta tämän porukan huonoin, ja samalla myös kallein.

En ostaisi - 3.4/5

Aivan pätevä oli kuitenkin tämä siiderien erikoiserä, vaikka en nyt lähdekään oluteriin vertailemaan. Sellainen taitaa olla luvassa sitten tällä viikolla.

No comments:

Post a Comment