13.9.19

Olutkohde: Poznan


Päädyin vähän aikaa sitten työmatkalle Poznaniin, Puolaan. Työn osalta reissu ei ollut kovin antoisa, sillä tuli ehkä valittua vähän väärä konferenssi, mutta Puola on onneksi myös erinomainen olutmaa. Hotellin vieressä sijainnut Stare Browar (yllä) ei valitettavasti ollut panimo vaan ostoskeskus, mutta kyllä Poznanista myös olutmatkailijalle löytyi kohteita.


Ensimmäisen illan pikaisen vanha kaupunki - lenkin kohteeksi valikoitui pääaukion laidalla sijaitseva Brovaria. Leipätikuilla oli kokoa ja pils oli varsin kelvollinen. Tarttuipa myöhemmin sieltä mukaan myös hyväksi todettu Vermont IPA. Hieman turistinen paikka erittäin turistisella sijainnilla, mutta olut ei silti ollut kovin kallista eikä laadussa tosiaan ollut valittamista. Ruoka on kuulemma vain "ihan OK", mutta se jäikin minulta onneksi itseltä testaamatta.





Seuraavana iltana löysinkin sitten sen verran hyvän paikan ettei muita juuri tarvinnut etsiä. Hieman hämäävällä kyltillä asiakkaita houkutteleva ja "Good Beer Pub" - rokkibaarin kanssa terassin jakava Piwna Stopa on voittanut useampana vuonna Puolan parhaan olutravintolan Ratebeer - pystin, eikä syyttä. Hanavalikoima on erinomainen, samoin kuin jääkaappi, josta myydään tuotteita myös mukaan. Taster flightejakin sai. Ruoka, kuten kaikki muukin, oli halpaa ja hyvää. Hodari ei ollut niinkään hodari, vaan valtavan iso makkara sämpylällä josta sen pystyi hädin tuskin käsin syömään. Makkaran liha tietysti riistaa lähituottajilta. Yhden illan aikana tuli myös juteltua omistajan ja hänen kaverinsa kanssa, sekä maisteltua tämän tarjoamana erinäisiä puolalaisia tisleitä. Muutaman päivän reissulla ei olisi juuri tarvetta muissa pubeissa käydä kuin tässä.


Yhdessä silti kävin, sen verran houkuttelevalta vaikutti ulospäin myös Ministerstwo Browar, aivan ydinkeskustassa. Eikä se toki huono paikka ollutkaan, vaikkakin taster flightiin valitut oluet, joista kaksi paikan omia, eivät tällä kertaa olleet aivan maukkaimmasta päästä. Paikka vaikutti kuitenkin viihtyisältä, joten ehdoton suositus myös tälle jos osuu kohdalle.

Lyhyehköllä reissulla ehdin maistaa 23 olutta, joista parhaat olivat jotakuinkin:

Poznan Top 5:

1. Golem / Piwna Stopa Fetyszysta Blackcurrant (hana @ Piwna Stopa) 3.9/5
- Vasta julkaistu kollabo oli varsin maistuva.
2. Kopyra / Widawa Shark (hana @ Piwna Stopa) 3.9/5
- Erinomainen session IPA. Kollabo tämäkin.
3. Salamander Blackcurrant Milkshake IPA (hana @ Piwna Stopa) 3.9/5
- Suunnilleen yhtä perverssi miltä kuulostaa. Eli toimii.
4. Funky Fluid Blueberry³ (hana @ Piwna Stopa) 3.9/5
- Hyvää mustikkamehua
5. Widawa Liberty Stout (hana @ Piwna Stopa) 3.7/5
- Onnistunut dry stout.

En tiedä kannattaako Poznaniin ihan oluen perässä matkustaa, tuskin, mutta jos sinne päätyy, kannattaa nyt vähintään Piwna Stopassa käydä.

No comments:

Post a Comment