26.9.19

Olutkulttuuripäivä Paloaseman Panimolla


Olutkulttuuriseura on ollut jo pidemmän aikaa yhteistyössä One Pint Pubin kanssa, ja sitä kautta myös Paloaseman Panimo nykyisine taustavoimineen on tullut erittäin tutuksi. Olimme kypsytelleet ajatusta vierailusta panimolle jo pitkään, ja nyt alkukesästä vihdoin saimme sovittua, että kesän festarikiireiden jälkeen menisimme porukalla käymään. Tapahtuman oli myös tarkoitus toimia Helsingin aluejaoston tämän vuoden olutkulttuuri-iltana, tosin päiväversiona. Kulttuuripuoli jäi kevytversioksi, kun puhujia ei paikalle hankittu Paloaseman panimomestaria Allua enempää, joten sinänsä lienee mielekkäämpää puhua vain panimovierailusta.
Panimovierailuna tämä oli kuitenkin, kuten useimmat tämän väen järjestämät tapahtumat, ensiluokkainen. Saimme tutustua mm. panimorakennuksen "suojeltuun ikkunaan", "puoliautomaattiseen" pullotuskoneeseen, sekä käymistankkien sisältöön.


Vanha viisaus siitä miten Nummella sataa aina, piti myös paikkansa. Lähdimme aurinkoisesta Helsingistä ja sinne myös aikanaan palasimme, mutta Nummella saimme nauttia lähinnä sateesta.


Pääsimme myös käymään Paloaseman Panimon kaupassa, jossa moni ei ole tainnut vierailla. Oluita ei nimittäin vielä kertaakaan ole riittänyt omaan kauppaan asti myytäväksi. Hyllyssä oli kuitenkin rivissä kaikki siihen asti julkaistut pullot.


Loppuilta kului turhankin nopeasti saunan, paljun ja grillauksen merkeissä. Sitten pitikin jo kiiruhtaa takaisin Helsinkiin, sillä kyytimme kuljettajalla oli toinen keikka vielä ajettavana. Ja sitä paitsi One Pintissä esiintyi illalla Sky Dee and the Demons, jota ei tietenkään sopinut missata. Paloasemalle pitänee vielä palata joskus ajan kanssa.

No comments:

Post a Comment