16.9.19

Olvi Winter AleOlvilta on aina muistettu ystävällisesti kutsua minut uusien tuotteiden lanseeraustilaisuuksiin, niin myös nyt. Tällä kertaa luvassa oli jatkoa Olvin erikoisoluiden "värisuoralle", kansanäänestyksellä valitun Winter Alen muodossa.


Rento ja epämuodollinen tilaisuus pidettiin Olvin enemmistöomistuksessa olevan Helsinki Distilling Co.:n tislaamoravintolassa, jossa kerrottiin oluen synnystä ja itse oluesta. Paikalla oli luonnollisesti kotimaisen olutmedian kerma (Olutposti, Shaker), sekä pohjasakka (diipadaapabloggarit). Molempiin ryhmiin kuuluville en nyt löydä sopivaa juomavertausta.
Muistan itse äänestäneeni ESB:tä, mutta olisihan se kieltämättä ollut "tylsä" valinta verrattuna Scottish Exportiin. Vajaan neljän tuhannen äänestäjän määrää kehuttiin vuolaasti, ja onhan se hyvä luku, mutta jos samassa yhteydessä Pint Pleasella kerrotaan olevan "kymmeniä tuhansia" käyttäjiä, mitä vähän epäilen, äänestäjämäärä näyttäytyy hieman eri valossa. No, kansan valitsema olut joka tapauksessa, eikä minulla ole lopputuloksesta valittamista.Virallisen osuuden lopuksi kaikki Olvin erikoisoluet IPAa lukuunottamatta tehnyt panimomestari Silja Hylkinen kertoi itse oluesta. Olvin mukavuusalueen kerrottiin olevan USA:ssa, mutta tällä kertaa lähdettiin muualle ja "jouduttiin" tekemään olut mallas edellä. Täytyy sanoa, että pidän tästäkin lopputuloksesta. Ei niin ylimakea kuin monet skotit tuppaavat olemaan, humalaa on sopivasti mutta se on selvästi sivuosassa, makeaa pähkinäistä mallasta sitäkin enemmän. Hiilihapotkin sopivan alhaalla tällaiseen juomaan, kuten Arde paikan päällä oivalsi huomauttaa.

Hinta tulee epäilemättä olemaan hyvin kilpailukykyinen, ja siksi olenkin varma että tämä olut tarttuu kaupasta mukaan vielä monesti tänä syksynä ja tulevana talvena. Suosittelen samaa myös muille. Cheers!

No comments:

Post a Comment