25.10.19

Grönbacka panimo (sic)


Nurmijärvellä tulee vierailtua suhteellisen säännöllisesti appivanhempien luona, ja viime syksynä Myös Nurmijärvi sai historiansa ensimmäisen kaupallisen pienpanimon, kun Grönbacka panimo aloitti toimintansa. Kirjoitusasu ei kuulosta ihan oikealta, mutta ei anneta sen häiritä. Panimo puoteineen sijaitsee, kuten useimmat pienpanimot, karussa teollisuushallissa, jolle loppusyksyn kolea sadesää sopi oikeastaan melko täydellisesti.


Sisältä tila ei kuitenkaan näyttänyt ollenkaan niin ankealta. Toinen panimoa pyörittävistä veljeksistä on koulutukseltaan sisustusarkkitehti ja sen kyllä huomaa. Korkeaan teollisuushalliin on saatu sopivasti mahtumaan sekä puoti, että sen yläpuolella oleva tasting-tila, josta avautuu näkymät siistinä pidettyyn panimotilaan. Puodistakin toki on kaksi lasiovea joiden läpi panimotilaa voi ihastella ja saattaapa hiljaisena hetkenä päästä käymään panimon puolella ilman sen kummempaa varattua kierrosta.

Kuten kuvastakin näkyy, tuotantokapasiteetti on jo kohtalainen. Pääosa oluista menee pulloihin, jotka myydään lähes kokonaan lähiseudulla ja panimon kaupassa, joka on ilahduttavasti perinteisen perjantai-iltapäivän lisäksi auki myös lauantaisin. Osa oluesta menee myös G-kegiin, joita tilaavat myös pääasiassa lähiseudun baarit. Kivistön Solmuunkin olutta menee ja itse muistelen ottaneeni ensi kosketuksen ks. panimoon Viidessä Pennissä. Pullohinta on varsin kohtuullinen 3 € eikä kegikään kallis ole, 170 € / 30 l, johon saa 30 € lisähintaan viikonlopuksi vuokrahanan mukaan. Kaupan oli myös panimon t-paitoja sekä Baltiasta tilattuja oluttynnyri-grillejä, jollaisen hankkimista harkitsin vakavasti itsekin.

Ainoa pieni ongelma Grönbackalla on tällä hetkellä se tärkein, eli oluiden laatu. Eivät ne pilalla ole, mutta pientä epämääräisyyttä löytyi kaikista kolmesta tarjolla olleesta oluesta. Toisaalta taas ensi kosketuksena toiminut American IPA, joka on myös panimon oma suosikki, oli minusta aikanaan erittäin hyvä. Tärkeintä kuitenkin että edes sellainen "hyvää kaljaa tää on" perustaso on saavutettu, jolloin menekki lähiseudulla on taattu, ainakin niin kauan kuin paikallisia kilpailijoita ei ole. Eiköhän se tasonnosto sieltä sitten ajallaan tule.

Kotisivu: https://www.gronbackapanimo.fi/
Osoite: Ilvesvuorenkatu 37 H, Nurmijärvi

No comments:

Post a Comment