12.10.23

Olutkohde: Nantes

Aivan kuten viime vuonna, päädyin tänäkin vuonna konferenssimatkalle Ranskaan.  Tällä kertaa kohteena oli Nantes. Nantes on entinen Bretagnen pääkaupunki, vaikkei nykyään enää ole edes osa Bretagnea. Sijainti Loire-joen suulla nojaa vahvasti vesistöön, mutta kaupungissa on paljon myös tyypillisemmän sisämaakaupungin piirteitä. Matkani aikana Ranskassa pelattiin myös rugbyn mm-kisoja, joka saattoi vaikuttaa Nantesinkin eloisuuteen, vaikkei konferenssiviikolle osunutkaan yhtään Nantesissa pelattavaa ottelua.



Vesistö näkyy myös monissa olutkohteissa. Aivan ydinkeskustan eteläpuolelta löytyy jokivarresta eksoottinen "guinguette", eli aikanaan tällaisissa paikoissa myydystä halvasta viinistä nimensä saanut korttelikapakka. Musiikki on aina liian kovalla, mutta muuten meininki varsin asiallinen. Lisäksi aivan erinomaisen kaupunkipyöräverkoston läntisimmän aseman kulmalta löytyy Little Atlantique Brewery, jossa lyhyen mutta laadukkaan hanalistan kylkeen on tarjolla todella laadukasta ruokaa. Tilaa riittää isommallekin seurueelle.




Keskustasta löytyykin sitten lukematon määrä illasta toiseen täyteen pakattuja terasseja ja irkkubaareja, sekä kourallinen jostain syystä edellämainittuja tyhjempiä mutta laadultaan ylivertaisia olutbaareja. Kahdessa eri kohteessa keskustassa operoiva Le Sur Mesure oli oma suosikkini, mutta myös ainakin Le Rabelais ja Les Fleurs du Malt ovat helposti vierailun arvoisia.





Aivan keskustan paraatipaikalla on myös useammassa maassa toimivan panimokollektiivi 3 Brasseursin panimoravintola. Ensi vilkaisulta paikka näytti niin kliinisen siistiltä, etten uskonut sen olevan panimo ollenkaan. Vaan oli kuitenkin, ja ihan laadukas sellainen. Ikkunaan on myös tyylikkäästi kuvailtu oluenteon prosessi jyvästä tuoppiin.


Työntäyteisen viikon aikana Nantes jätti itsestään todella positiivisen kuvan. Väkeä on keskustassa valtavasti, mutta hyviin paikkoihin kuitenkin mahtuu myös rauhassa istumaan. Valikoimaa riittää ja panimoita on keskustan alueella myös muita kuin kaksi nyt mainittua. Lisäksi hieman kaupunkipyöräverkoston ulkopuolelta löytyi mainio Bier Market olutkauppa/baari josta laukun sai taas edellisen reissun tapaan täytettyä hyvin lähelle painorajaa. Tännekin on Pariisista vain muutaman tunnin junamatka, ja kyllä Nantes on riittävän mielenkiintoinen lähteä ihan varta vastenkin matkalle. Allekirjoittaneelta saa tarvittaessa muitakin turismisuosituksia.

Nantes top5

- hana @ Little Atlantique
- hana @ Le Sur Mesure Graslin
- hana @ Les Fleurs du Malt
- hana @ La Guinguette du Belvedere
- hana @ Le Sur Mesure

No comments:

Post a Comment