20.3.24

Minikellarit - stoutteja kaikilla mausteilla

Ranskan reissulta tuli tuotua kolmen chilistoutin sarja, jonka halusin päästä hyvässä seurassa maistelemaan. Yksi maisteluseurueesta toi kirittäjiksi kolme Pühasten Silver Series - stouttia, niin päästiin asiaan. Chilistouttien etiketit loivat oikeaan järjestykseen aseteltuna myös hienon visuaalisen tarinan! Ilmeisesti sarjaa on 1-2 muutakin etikettiä, mutta ei vaan siinä kaupassa mistä nämä noukin. Oluet maisteltiin kahdessa kolmen sarjassa niin, että kolmea toisiinsa liittyvää olutta sai makustella vuoron perään ja sitten muodostaa niistä mielipiteet.

Kirjoittelen tätä muuten noin 2kk maistelun jälkeen, niin muistiinpanoissa tarvitaan "vähän apua" olutsovelluksista.




Pühaste / AG / Zagovor Trinity in Black Bourbon BA (2020)

Pieni järkytys heti alkuun, kun tonka valtaa paletin. Onhan tässä toki sitten muutakin, viskiä ja maustetta ja sensellaista, mutta tonka tästä jäi päällimmäisenä mieleen. Ihan hyvä mutta voisi olla parempikin.

Raadin arvio: 4- (3½ - 4½)

Kärkeen tietysti.

Pühaste Saeculum Whisky BA

Kovin raikas kun tonkaa ei ole. Kookos tästä erottuu selvästi, viski toki, myös toffeemaista laktoosista makeutta. Erittäin hyvä, selvästi parempi kuin edellinen.

Raadin arvio: 4 (4- - 5-)

Kärkeen meni.

Pühaste Epicus Buffalo Trace Bourbon BA

Selvästi tavallisin näistä kolmesta vahakorkkisesta. Ei tonkaa, ei kookosta, vain hyvin viljaista paahteista mallasta ja viskiä. Oikein toimiva, tasapainoinen. Ei ihan yhtä hyvä kuin Saeculum, mutta parempi kuin Trinity in Black 

Raadin arvio: 4 (4- - 4+)

Edellisten väliin toiseksi

La Debáuche Big Boy Sweet Chili

Ensimmäinen chilistout ei vakuuta, koska jotenkin sweet chili on tosi vihanneksinen tässä. Keitettyjen vihannesten aromi häiritsee niin paljon, että laskee tämän itselläni selvästi heikoimmaksi. Muu raati on paljon armollisempi.

Raadin arvio: 4- (3,3 - 4+)

Keskiarvo huonompi kuin ekalla, mutta menee kuitenkin sen edelle kolmanneksi koska jonomatiikka.

La Debáuche Big Boy Ancho

Tämä onkin sitten huomattavasti miellyttävämpi, sillä Ancho hedelmäisen savuisena lajikkeena sopii tällaiseen olueen mainiosti. Makea, savuinen, maistuva.

Raadin arvio: 4- (3½ - 4+)

Sweet Chilin edelle, kahden paremman vahakorkin perään.

La Debáuche Big Boy Chipotle

Aika lähellä edellistä, mutta makeuden sijaan Chipotlen savu on tuhdimpi, savukinkkuisempi. Toimii itselleni jokseenkin yhtä hyvin kuin edellinen.

Raadin arvio: 4- (3½ - 3,9)

Chilioluiden keskimmäiseksi ja siten koko maistelun neljänneksi. 

Lopulta oluet siis asettuivat kuvan mukaiseen järjestykseen, oikealta vasemmalle. Koko setti todettiin hyväksi, vaikka osa olikin hyvämpiäkin muut. Ja etenkin tällainen samankaltaisten sarjojen maistelu on edelleen mainio konsepti!


 

No comments:

Post a Comment