18.3.24

Craft Beer Helsinki Wanha Satama 2024

 

Jo toista vuotta peräkkäin Craft Beer Helsinki kutsui Wanhaan Satamaan harmaana maaliskuisena viikonloppuna, ja jo toista vuotta peräkkäin houkuttimena tapahtumaan saapumiselle oli Suomen Olutseuran vuosikokous, jota minut oli tällä kertaa kutsuttu johtamaan. Joillekin ehkä tapahtuma toimi houkuttimena saapua kokoukseen, mutta kenelle mitenkin päin. Kokouksessa oli viitisenkymmentä osallistujaa ja se nuijittiin läpi onnistuneesti ja ripeästi, joten itse kukin pääsi keskittymään olennaiseen.






Olen pitänyt Wanhasta Satamasta olutfestaripaikkana siitä asti kun OlutExpo siellä aikanaan järjestettiin. Tuo tapahtumahan siirtyi sitten heti seuraavalle vuodelle Kaapelitehtaalle ja vaihtoi nimeäkin useampaan kertaan, mutta onneksi tännekin on löytynyt sopivan kokoinen festari. Wanhan Sataman pääkäytävä on kesäaikaan aika kuuma, mutta tällaiseen ajankohtaan se sopii loistavasti katon antaessa valoa ulkoa. Ruokakojut oli ihan fiksusti sijoitettu ulos suoralla yhteydellä festarialueelle ja kapeahkosta mutta laadukkaasta tarjonnasta löytyikin ainakin itselle varsin maukasta syötävää.



Vietin tapahtumassa muutaman tunnin ja sinä aikana ehdin maistella 18 eri olutta, niin tokihan niistä jo pienen listan saa kasaan. Mieleen painuivat ja maininnan ansaitsevat mm. Mallaskosken hämmentävä mutta toimiva uusi visuaalinen ilme, UG:n pitkä ja monipuolinen olutlista, sympaattinen puolalainen Rockmill, ja Kossun tarjoilema aivan liian iso "pieni" juustostout.

Craft Beer Helsinki Wanha Satama 2024 Top 5:

1. Dugges Mega 4.3/5
- HARD CORE TO THE MEGA!
- Brunost vohveli stout, aivan normali.
- Koska MOAB tuntui siinä hetkessä liian vahvalta.
- Untappd hypen ja söpön etiketin perässä haettu.
- "Oon tainnu nähdä tätä usein ruokakaupassa".

No comments:

Post a Comment