18.10.24

Olvin vahvat uutuudet


Olvi lähetti hyvinkin pian alkoholilain muutoksen jälkeen hieman näytteitä. Kuten arvata tai pelätä saattoi, pääpaino oli prosenttimerkin vieressä sijaitsevassa numerossa, vaikka olihan tuossa pari uutta craft-perheen jäsentäkin mukana. Koko kesän minulla oli jääkaappi niin täynnä juomista odottavia oluita, ettei näille vain löytynyt sopivaa hetkeä, ennen kuin syksyllä koitti mökkiviikonloppu isän kanssa. Nappasin setin sinne mukaan hienossa Olvilta samassa lähetyksessä tulleessa puuhasalkussa.


Kaksihenkinen raatimme arvioi tuotteet viikonlopun aikana. Odotusarvona pidin että isälle eivät siiderit juuri maistuisi ja oluissa vahvemmat olisivat enemmän hänen makuunsa kuin nämä modernit humaloidut hömpötykset. Valitettavasti ehdin hukata juomien mukana tulleen saatekirjeen ennen postauksen kirjoittamista niin en osaa sanoa mitä näistä siinä valehdeltiin.


Olvi Colorado Pale Ale

Voi kuulostaa eksoottiselta jos asiaa ei mieti alkua pidemmälle, mutta lopulta kyseessä lienee siis jotakuinkin niin tavanomainen APA kuin kuvitella saattaa. Ja sitähän tämä on. Ei huono, mutta ei mitään yllätyksiä. Makeutta, hedelmää, maltillinen peräkärry. Isällekin maistui, koska ei ollut liian katkera mutta oli raikas.

Raadin arvio: 3½


Olvi American IPA

Tämähän voisi pelkästään nimien perusteella olla edellisen toisinto, mutta ei kuitenkaan ole. Selkeästi kuivempi, jonkin verran katkerampi. Lisäksi tässä aromihumalat nojaavat enemmän sinne pihkaan kuin hedelmään päin. IPA tunnistettiin tästä selvemmin negatiiviseksi termiksi kuin edellisen PA, mutta ei kuulemma liian katkera tämäkään vaikka ei yhtä hedelmäinen.

Raadin arvio: 3+


Fizz Strong Dry Apple

Koska kyllähän nyt 7 % vahvuinen omenaviinisiideri "piti" saada markkinoille heti kun laki sallii? Ei kuiva verrattuna mihinkään oikeasti kuivaan siideriin mutta kuivemmasta päästä näitä tuotoksia. Hieman yllättäen raadin vanhempi jäsen pitää tästä enemmän kuin aiemmista oluista. "Ei tää huono ole, omenasiiderille tuoksuu". No nuo oikeastaan molemmat pitävät minustakin paikkansa, koska yllättävän kelvollinen tuote tämä lopulta on, jos nyt ei paljoa yli kolmea tähteä minulta ansaitse.

Raadin arvio: 3½


Fizz Strong Apple Vanilla

Mikä olisikaan vielä tarpeellisempaa kuin vahva omenaviinisiideri? Tietenkin maustettu vahva omenaviinisiideri! Vanilja on kuitenkin sivuosassa ja omena tästä päällimmäisenä nousee. Itse pidän tästä hieman edellistä vähemmän, vaikka ei tämäkään lopulta huono ole. Isäni jopa edellistä enemmän, mikä aiheuttaa myös edellistä suurempaa ihmetystä.

Raadin arvio: 4-


Olvi Sandels Vahva 7,5 %

Sitten yksi setin ennakkosuosikkeja, sillä raadin toinen osapuoli pitää sekä Sandelsista että tuplapukeista. Yllätykset saivat kuitenkin jatkoa, kun tämä ei kovin hyvin maistunutkaan. Vanhemmiten alkaa kuulemma vahvuus olla miinus. "Parempi kuin tiskivesi" oli kovin kehu mihin raati yltyi.

Raadin arvio: 3-


Olvi Tuplapukki

"Tämähän oli ennen se mitä tuli ostettua." Vaan ei tule enää. Alkoholi maistuu eikä hyvällä tavalla. Ei tämä minusta viinalagerien pahimmasta päästä ole, mutta ei nyt mikään erityinen makunautintokaan. Ei kerää kehuja kummaltakaan.

Raadin arvio: 3-

Tämähän meni jotakuinkin täsmälleen päinvastoin kuin odotin, eli siiderit veivät voiton, välissä humaloidut uutuuet ja pohjalla sitten nämä mörkölagerit.

Ennen tämän postauksen kirjoittamista ehti tulla Olvilta seuraavakin näytepaketti, niin arvioidaan nyt samaan syssyyn sitten.


Olvi Oceanic NEIPA

Tuotteen mukana tuli hieman hauskasti ehkä maailman tukevin kestokassi (ei kuvassa) ja maailman rimpuloin sateenvarjo (kuvassa). Oman asuinseutuni ilmastossa tuota ei varmaan voi kovin usein avata sisälläkään ennen kuin se kääntyy jo ympäri. No, entäs itse olut? Markkinapuheissa uudenlainen, vahvempi NEIPA. No, tällaisia ne pienpanimot ovat tehneet jo aika monta vuotta, mutta ihan kiva että Olvikin pääsi lopulta ihan rehdin NEIPAn makuun, koska sellainen tämä kuitenkin on. Ehkä ensi kertaa kotimaiselta suurpanimolta? Vähän toki edelleen sieltä kevyemmästä päästä, mutta sentään kunnolla samea ja mehuinen. Voisi tätä joskus ostaakin.

3.4/5

No comments:

Post a Comment