9.7.18

MM-kisaennusteet oluen voimin - välierät

Toinen olutennustus seurasi ensimmäisen kaavaa kun kohdalleen osui tasan puolet veikkauksista, eli saman verran kuin arvaamalla voisi odottaa saavansa. Belgian ja Ranskan melko selkeätkin voitot osuivat kohdalleen, kun taas Venäjän ja Ruotsin yllätysputken jatkuminen oli (onneksi) väärä hälytys. Välierissä ehkä yksikin oikein on tulos johon voi olla tyytyväinen?

Ranska (82) - Belgia (421)

Ranska joutuu panemaan parastaan ensi kertaa näissä kisoissa. Kentälle astelee melko tasokas viisikko Bendorf Cycle Ephémère #13 (3.7), de l'Être Salamandra (3.7), La Manufacture de Bières Agamemnon - Bold Session Stout (3.7), Thiriez La Maline (3.6) ja Forest L'Avesnoise Blanche (3.5). Belgia on kuitenkin aivan toisenlainen tason mittari kuin aiemmat vastukset ja Ranskasta on sille vielä vähemmän vastusta kuin ensimmäisen kierroksen Japanista. Voiton tuo kovalla perussuorituksen tasolla viisikko Rochefort Trappistes 6 (3.8), Oud Beersel Oude Geuze (3.8), Het Anker Gouden Carolus Easter (2010+) (3.8), Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged (3.8) ja Hof ten Dormaal Taste Lab - Head of the Pack (3.8). Belgia siis lunastaa odotukset ja matkaa finaaliin.

>
 

Kroatia (4) - Englanti (504)

Tähän viimeistään on Kroatian rimpuilun loputtava. Vajaapulloinen nelikko Visibaba Pivo John Lemon (3.3), Karlovačko Crno (3.1), Ožujsko Pivo (2.6) ja Karlovačko Rally Bezalkoholno (1.6) on suorittanut jo moninkertaisesti yli tasonsa, mutta hekään eivät jalkapallon kotiin tuloa voi estää. Englanti saa säästeltyä paukkuja finaaliin ja ottaa rutiinivoiton viisikolla Wild Beer / Toccalmatto Indigo Child (3.4), Thornbridge Hubble (3.4), Brew by Numbers 20/05 Belgian Pale - Motueka & Saaz (3.4), Vibrant Forest Kaleidoscope (3.4) ja Moor Return of the Empire (3.4) (pun intended?).

>
 

Kommentoin aikanaan eräälle brittikollegalleni USAn olevan mielestäni viime vuosien kovin olutmaa ja sain tuolloin vastaukseksi "you can't be serious!". Tämän herrasmiehen mukaan ylivoimaisesti maailman parhaat oluet tulevat Englannista ja yhtä selkeästi toisena on Belgia. Ehkä olisi pitänyt kysyä kisaennustukset sieltä jo alun pitäenkin?

Kuvat: Ratebeer.com  

No comments:

Post a Comment