6.7.18

Craft Beer Helsinki 2018 - sadetta, kankeita järjestelyjä ja loistavaa olutta

Craft Beer Helsinki on täällä taas. Kolmatta vuotta järjestettävä festivaali on vakiinnuttanut asemansa kesän olutfestareista suurimpana ja tasokkaimpana, vaikka järjestelyjen lastentauteja ei ole vieläkään saatu kitkettyä pois. Tänäkin vuonna ongelmia oli ihmeellisissä asioissa. Ennakkolipun ostamaan erehtyneet joutuivat katsomaan kun liputtomien jono veti vähintään tuplavauhtia ostamaan samanhintaista lippua. Eikä se tuplavauhtikaan ollut kovin vauhdikasta. Aiemmista vuosista oppineena järjestäjä oli nyt lataillut korteille vakiosummia. Tästä ei vain ollut mitään hyötyä kun kassalla ei tästä selkeästi ilmoitettu ja itsekin päädyin epähuomiossa ostamaan 30 € arvoa ennakkoladatun 25 € sijaan kun en ennakkosummia muistanut. Lisäksi kortin lataaminen onnistui vain kassojen kautta vaikka Seamchipillä on erinomaisesti toimiva mobiiliapplikaatio, joka oli jopa muuten flopanneessa Kippis-festivaalissa onnistuneesti käytössä. Appsin kanssa olisi voitu siirtyä systeemiin jossa sisääntullessa saa kortilleen vain 0 €, 25 € tai 45 € arvoa ja lisälatailut hoidetaan latauskassoilla tai applikaatiolla. Helppoa ja nopeaa. Hyvänä puolena sisäänpääsymaksu on erittäin maltillinen, etenkin useamman päivän vieraileville.
Sää oli luonnollisesti sateinen ja kuten tavallista, sateensuojaa oli selvästi vähemmän kuin esim. SOPPissa. Kaikki tekninen kompurointi kuitenkin unohtui kun päästiin itse asiaan, eli oluisiin. Tosin, niidenkin kohdalla täytyy ihmetellä maistelulasin massiivista kokoa. Itse oluet olivat kuitenkin jälleen yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta aivan priimaa. Laadukasta maisteltavaa olisi hyvinkin riittänyt koko kolmen päivän ajaksi. Itse vierailin tapahtumassa reilun neljän tunnin ajan ja ehdin sinä aikana hyvän tiimin avustamana maistaa 34 eri olutta, joiden Ratebeer-arvosanojen keskiarvo oli melko kelvollinen 3.56/5. 

Positiivisena ilmiönä todettakoon että Omnipollon hypejono oli huomattavasti aiempaa lyhyempi ja hinnatkin imperial stoutteja lukuunottamatta todella maltilliset. Kalliit imperial stoutitkin taisivat olla halvempia kuin Omnipollon omassa Tukholman baarissa. Omnipollo oli kuitenkin edelleen Omnipollo, kun listalta löytyi slush-oluita, olut nimeltä Gimbagagomba, sekä Sisyfos, jonka kuvaus kuului "Corn Wheat Cheese Yellow Raisin Jam Coconut Croissant Vanilla Foodie Saison". Reaktioni. Lisäksi Omnipollolla oli tietysti aivan loistavia oluita.


Sateesta huolimatta tunnelma tapahtumassa oli loistava, tuttuja oli sopivasti liikkeellä ja saatiinpa yhden Olutkulttuuriseuran jäsenen jälkikasvukin jo aikaisessa vaiheessa opetettua hyville tavoille. Tuleva jäsen joutui kuitenkin tyytymään omiin juomiinsa. Tarjolla olleiden juomien parhaimmisto alla.

Craft Beer Helsinki 2018 Top 5:

1. Crooked Stave / Omnipollo Bianca Persica Wild Wild Brett 4.3
2. Cervisiam Pecanisher 4.1
3. Deer Bear Blend Battle Vol. 2 4.1
4. Lehe The Darkest Hour Before the Dawn 4.1
5. AF Brew Goseline Pump: Apricot 4.1


Itse keskityn tänään jalkapalloon. Ja jos Craft Beer Helsinki on se suurin, huomenna edessä on olutfestareista kaunein, Beer Camp, tänä vuonna Fiskarissa. Craft Beer Helsinki kuitenkin jatkuu vielä kaksi päivää ja ovet aukeavat ihan kohta. Menkäähän maistelemaan.

No comments:

Post a Comment