20.2.19

Olu Bryki Raum sahtikokemus

Seuramme päätyi erinäisten sattumien kautta Eerikinkadulla sijaitsevaan Pub Peräkammariin maistelemaan sahteja. Paikalle oli kutsuttu pubiin sahteja toimittavan Olu Bryki Raum - muinaispanimon Jouko Ylijoki.

Jouko piti meille muinaisen rummun säestämän esitelmän muinaisoluista, jota kuunnellessa maisteltiin viittä eri sahtia.

Tai tarkalleen ottaen kaikki eivät olleet sahteja. Keskimmäisenä juotu juoma oli vielä nimetön tuote, jota Jouko kutsui "välikaljaksi". Lähellä kaupallista "tylsäolutta", mutta kuitenkin äärimmäisen paksu ja luonnollisen makuinen olut. Yhteisömme hyväksyi.

Maisteluun osallistui seuramme jäsenien lisäksi myös Malmgårdin panimolta tuttu Markku Pulliainen, jonka nykyisenä tehtävänä on "pitää Helsinki sahdissa". Markulla oli omat erimielisyytensä Joukon kanssa, mutta näistä syntyi lähinnä hedelmällistä keskustelua sen kummemman eripuran sijaan. Kaiken kaikkiaan Joukon historiakatsaus paksuine sahteineen oli vertaansa vailla, ja sitä voikin varauksetta suositella jokaiselle muinaisoluesta kiinnostuneelle, ja olutharrastajille muutenkin.

Pub Peräkammarin valikoimasta löytyy Olu Bryki Raumin sahtien lisäksi poikkeuksellisen laaja valikoima mm. Mallaskuun tuotteita, vaikka hanavalikoima onkin melko tylsää Carlsberg - tasoa.

No comments:

Post a Comment