21.3.21

SOS! Olutta Perholla

Päätimme Suomen Olutseuran hallituksen kanssa ottaa yhdeksi syksyn / talven aktiviteetiksi jäsenoluen valmistuksen. Äänestyksiä pantavista oluista oli tarkoitus järjestää enemmänkin, mutta tähän mennessä on saatu aikaiseksi kysyä vain oluttyyliä, jossa siinäkin saimme pudotettua kolmesta optiosta - brown ale, dubbel ja porter - vain dubbelin pois. No, päätimme tehdä porterin nyt ja kysellä brown alesta myöhemmin lisää. Koska koronarajoitukset eivät valitettavasti sallineet jäsenten osallistamista Perhon pienissä panimotiloissa, toteutimme panon minimimiehityksellä ja streamasimme sen jäsenille suorana.





Streami saatiin alkukankeuden jälkeen toimimaan kelvollisesti (katsottavissa täältä), ja panohommat luonnollisesti sujuivat alusta asti. Panojen aikana maisteltiin myös Tuopillisen Jounin kanssa porttereita. En luonnollisesti ottanut yhtään kuvaa, mutta Fullersin London Porter todettiin parhaaksi, Sierra Nevada Stout seuraavaksi ja itse asetin Suomenlinnan Helsinki Porterin ja Shepherd Neamen Double Stoutin jaetulle kolmossijalle, siinä missä Jouni laittoi Helsingin näistä edelle. Yllätysohjelmanumerolla olimme myös hetken oluttrendien aallonharjalla ja sokkomaistelimme Kontulan Keijon ja perus A. Le Coqin. Onnistuimme hiuksenhienon eron näiden välillä erottamaan, mutta minä arvasin väärin kumpi on Keijo. Jouni luonnollisesti oli tässäkin parempi.



Koska päivän pakolliset pieleen menot oli tapahtuneet jo streamin toteutuksessa, panot sujuivat loppuun asti suunnitelman mukaan. Loppumittausten perusteella tuotteena pitäisi edelleen olla tulossa reilut sata litraa Fuggles-humaloitua britti-porteria, jonka vahvuus on jotakuinkin maitokaupparajalla, tai vähän alle. Katsotaan päästäänkö tätä joskus nauttimaan jäsenistön kanssa Perhossa hanasta kuten alunperin oli tarkoitus, vai pitääkö alkaa miettimään pullojakoa. Mukavaa oli joka tapauksessa, ja lisää on varmasti tulossa!

Ja kuvia lisää täällä.

No comments:

Post a Comment