22.3.23

Alkon maaliskuun uutuuksia sokkona

Ei erikoiserää, vaan vakiovalikoiman uutuuksia tällä kertaa. Kannuista jäi kuva nappaamatta. Ei esitietoja.

Olut 1

Kirkas keltainen. Aika mieto viljaisen maltainen tuoksu. Maku myös puhdas, viljainen, vähän vierteistä makeutta. Weetabixia. Vähän humalaa. Ihan ok. Peruslager, mieto sellainen.

En ostaisi

Oli: Corona Cero 2.8/5 / 0,0 % / 1,72 € / 0,33 l

Nythän siinä vierteisyydessä on enemmän järkeä! Mutta ei tätä helposti edes alkoholittomaksi tunnistanut. Olin kerran maistanut tämän ihan avoimin silmin ja silloinkin pidin. Hämmentävän hyvä.

Olut 2

Kirkas kultainen. Tuoksussa viljaisen maltaan kaverina häivähdys maitohappoa. Maku katkera, maltainen, melko reilusti humaloitu. Ihan ok. Vähän luonteikkaampi lager, mutta tuoksussa jotain pielessä. 

En ostaisi.

Oli: Postřižinské Francinův Ležák 2.7/5 / 5,0 % / 3,60 € / 0,5 l

Perustsekki. Näitähän on Alkon hyllyt täynnä.

Olut 3

Kirkas keltainen tämäkin, ja sitä samaa viljaista mallasta. Maku aika kevyt. Viljainen, maltainen, humaloitu. Aika rapeat hiilihapot. Ihan juotava. Varmaan lagereita tämäkin. Eli ehkä erikoiserästä puuttumaan jääneitä. Joku pils? Liikaa karboja. 

En ostaisi.

Oli: Hacker-Pschorr Münchner Gold 2.7/5 / 5,5 % / 3,99 € / 0,5 l

Eivät ole tosiaan lagererästä puuttumaan jääneitä vaan ihan vakiovalikoimaa. Ei kovin innostavaa sellaista.

Olut 4

Kirkas tummahko kultainen. Vähän syvemmän maltainen tuoksu jossa hieman karamellia. Maku tukeva, puhdas, katkera. Mallasta jossa vähän karamellia ja reilummin humalaa. Ihan kiva oikeastaan. Voisi olla myös lagersarjaa, mutta aiempia vahvempi ja luonteikkaampi. Silti 

en ostaisi.

Oli: San Miguel Selecta 3.3/5 / 6,2 % / 2,79 € / 0,33l

Tästä oli todella huonot muistikuvat aiemmalta maistolta, mutta aivan maistuva sokkona.


Olut 5

Ei olla Plzenissä enää, Dorothy.

Samea keltainen, kermainen vaahto. Tuoksu kuiva mutta mehuisa, greippiä, kuivahumalointia. Maku melko hyvin balanssissa. Hedelmämehua, mallasta, greippiä, humalaa. Maukas. En mene tämän NEIPAn tekijää arvailemaan, mutta 

ostaisin.

Oli: Wicklow Wolf Heff Bezos 3.9/5 / 6,5 % / 4,98 € / 0,44 l

Jaa että hefeweizen? No melko moderni tulkinta ainakin. Ihan hyvää toki.

Olut 6

Samea keltainen tämäkin, ei ihan yhtä kermainen vaahto. Tuoksu mehua ja mallasta. Maku mehua, mallasta, mangoa. Katkeroakin kohtalaisesti. Yhtä hyvä kuin edellinen, vähän eri balanssilla. Vahvempi, oletan. 

Ostaisin.

Oli: Lervig Supersonic 3.9/5 / 8,5 % / 7,98 € / 0,5 l

Täsmälleen samat pisteet kuin 2019 Craft Beer Winter Wonderlandissa kun tätä viimeksi maistoin. Ja olihan se toki hieman vahvempi.

Olut 7

Kirkas syvän kuparin värinen. Tuoksu makeaa mallasta, fenoleita, mausteita, tummaa hedelmää. Maku makeaa mallasta, rusinaa, muista tummia hedelmiä, mausteita, alkoholia, humalaa. Maukas. Laadukas luostariolut. Eka fiilis oli quad, mutta ehkä kuitenkin dubbel? 

Ostaisin.

Oli: St. Bernardus Abt 12 4.1/5 / 10,0 % / 4,99 € / 0,33 l

Olihan se kuitenkin quad, eikä hinnalla pilattu. Eikä tällä kertaa muutenkaan pilattu, tämä kun on joskus ollut Alkon sokkopruuvissa ihan kauheaa.

Olut 8

Erittäin tumma ja tahmea punainen, tummahko ruskea vaahto. Tuoksu kuivaa paahdettua mallasta, reilusti kahvia, vähän alkoholia. Maku kuiva, paahteinen, kahvin dominoima. Kahvin alta nousee myös reiluhkosti alkoholin lämpöä ja tukeva humalointi. Vähän turhan alkoholinen ja kahvinen tämä on, mutta hyviäkin elementtejä löytyy. Vähän kuitenkin överi. Ehkä 

en ostaisi.

Oli: AleSmith Speedway Stout 3.6/5 / 12,0 % / 11,63 € / 0,473 l

Tämä se meni sitten siihen pitkään jonoon missä on Alkon sokkopruuveissa yllättävän huonosti pärjänneet klassikot. Ei vain jotenkin tänään uponnut, edes uusintamaistolla.


Olut 9

Tai siis oluiden rivissä tämä oli, mutta maun perusteella tämä lienee siideri, eikä kovin hyvä sellainen.

Ja niin se olikin.

En ostaisi

Seuraavalla kerralla taas erikoiserän pariin.

No comments:

Post a Comment