6.3.23

Alkon maaliskuun erikoiserä sokkona

 Ei taaskaan mitään tietoa erikoiserän teemasta.



Olut 1

Hieman sameaan taittava keltainen. Mallaksen kanssa tuoksussa myös vähän estereitä, fenoleita. Maku leipäistä mallasta, mutta myös metallinen sivumaku ja vähän humalaa. Ihan OK, mutta ei aivan puhdas. Vähän belgimäinen alkuun, mutta lienee joku lager jossa liikaa liuotinta.

En ostaisi

Oli: Wicklow Wolf Arcadia Gluten Free 2.5/5 / 4,3 % / 4,26 € / 0,44l

Aha, näin selvästi kaupparajan alle ja silti viinainen. Ei jatkoon.

Olut 2

Kirkas kultainen. Tuoksu puhtaampi kuin edellisessä, maku samoin. Leipäistä mallasta, vähän humalaa. Kaikin puolin puhdas ja tyylikäs, mutta ei vain sellainen olut mitä itse Alkosta etsin.

En ostaisi

Oli: Stadin American Mosaical Lager 3.5/5 / 5,3 % / 3,92 € / 0,33 l

No niin, hallitseva Suomen Paras Lager, ja hyvähän tämä oli. Asiallinen valinta tähän erikoiserään.

Olut 3

Erittäin kirkas kultainen. Hieman makeaa puhdasta mallasta tuoksu. Maussa makeahkoa ja todella katkeraa mallasta ja humalaa. Vahvasti bock-henkinen tämäkin. Hieman edellistä parempi, mutta tälläkään kertaa en tällaista olisi hakemassa.

En ostaisi

Oli: Harviestoun Schiehallion Craft Lager 3.5/5 / 4,8 % / 4,67 € / 0,33 l

Taas yksi takuuvarma panimo. Olinkin tämän joskus 10v sitten maistanut. Nyt pidin enemmän kuin silloin.

Olut 4

Kirkas kultainen. Tällä kertaa tuoksussa vehnää ja banaania. Onko sittenkin saksateema tähän asti selvältä vaikuttaneen lagerin sijaan? Makukin vähän makea, vehnäinen, banaaninen. Joku ihan ok kristallweizen tästä tulee mieleen.

En ostaisi

Oli: Silly Bio Pils 3.3/5 / 5,0 % / 2,97 € / 0,33 l

No joo, pisteet on mitä on kun sokkona maistoin, mutta eihän tämä 3.3 pisteen pils ole. 3.3 pisteen kristallweizen olisi ollut, mutta nyt menee virhemakujen piikkiin nuo aromit.

Olut 5

Kirkas kultainen, muita tastingin oluita korkeampi vaahto. Tuoksu aika kevyt, maltainen. Maku hieman makea ja todella kevyt mutta puhdas mallas. Humalaa aika niukasti perässä. Tai oikeastaan vähän enemmänkin kun uudelleen maistaa.

En ostaisi

Oli: Oslo Nordic Pilsner 3.1/5 / 4,7 % / 3,79 € / 0,5 l

Ei kai tästä mitään sanottavaa ole. Viides kauppavahvuinen lager tähän sarjaan.

Sinänsä Alko on mainiosti ajan hermolla tällä teemavalinnalla, vaikka nämä olisikin sopineet 1-2 kk myöhemmin paremmin. Mutta jotenkin tämä valikoima jättää taas pahan maun suuhun. Kaikki alle kaupparajan, pari erinomaista ja kolme laadultaan hyvin kyseenalaista lageria. Eikö Alko oikeasti tämän parempaan pysty? Heidän myydyimmät oluensakin ovat kaupparajan ylittäviä lagereita jotka ovat parempia kuin 3/5 näistä.

Maaliskuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 9-
Sisältö: 6
Mielikuvitus: 6½
Kokonaisarvosana: 7+

No comments:

Post a Comment