27.5.18

Mestarien Saimaa-liiga

Mestarien liigan finaali. Saimaan jättimäinen tasting-boksi. Mikä voisi mennä vikaan? Raportti jokseenkin tajunnanvirtaisena sitä mukaa kun tapahtuu.

 Alkustudiossa oli tiivistetty hyvyyttä jättämällä pelkästään Pasi Rautiainen studioon ja lähettämällä muut statistit Kiovaan. Itse ottelun aluksi sen sijaan jouduttiin kuuntelemaan Dua Lipaa. Pitäisikö tämä tietää jostain ja miksi tästä on tullut toinen Superbowl? Tällehän sopi siis juomaksi parhaiten olutcocktail. Liian makea. Ei jatkoon.

Ottelun alettua päästiin oluiden pariin. Liverpool painostaa ja punatölkkinen Pils on varsin maistuva. Utula Pale ja Sun Lager saivat studiovierailta hyväksynnän.

Sergio Ramosin käsittämätön käsivarsiheitto Mo Salahiin järkytti niin että hetkeksi unohtui oluen juonti! Vahva luotto Liverpooliin siitä huolimatta.

Taukotulokseen 0-0 voi olla ihan tyytyväinen. Carvajalin loukkaantuminen tasasi vähän puntteja, mutta tehtävää riittää. Juotavaa samoin. Otanpa siis seuraavan oluen.

Ukonlahti Red Ale ei punaisuudestaan huolimatta vakuuttanut, kuten ei myöskään punaisen joukkueen aloitus toisella jaksolla. Isco osuu jo ylärimaan. Benzema vie Realin johtoon naurettavalla maalilla. Edes mikään olut ei ole tänään ollut yhtä iso pettymys. Mutta kun studiovieraat vaihtavat Blondesta Red Aleen, Sadio Mane tuo Liverpoolin tasoihin!

Real-fani Allu tuli sotkemaan studion dynamiikkaa ja juomaan huonoa olutcocktailia (musta white lie). Ja heti Karri Kalpea pistää saksipotkulla Realin johtoon. Rankkaa, rankkaa. Pitikö minunkin sitä Blonde Alea maistaa?

Peli jatkuu tiukkana, oluista ei oikein kohokohtaa löydy. Ei sinänsä kovin selvästi heikompaakaan.

Ottelun jälkeen nieleskeltiin pettymystä ja yritettiin myös selvitä Liverpoolin tappiosta. Kehuttu Sun Lager oli aivan eri maailmasta kuin aiemmat arviot antoivat odottaa. Väriä oli kuin Bud Lightissa, maku sinänsä virheetön mutta ei se oikein mitään elämyksiä tarjonnut. Yövesi sen sijaan tarjosi lisäajalla positiivisen yllätyksen. Tämähän oli hyvää. Savua on kuin Bambergissa vaikka maltaat ovat Saimaan omaa luomutuotantoa. Ehdottomasti jatkoon, jos nyt finaalista voi mennä jatkoon.

Illan viimeisenä hitaana maisteltiin Kaito Lager, joka itse asiassa oli aivan kelvollinen. Ainakin kehuttua Sun Lageria parempi. Tässähän maistuu jopa mallas. Katkeran pettymyksen jälkeen maistuu maltainen pehmeys. Viimeisen studiovieraan kanssa pohdittiin että jos tässä on päästy kotimaisen bulkkilagerin tasoon, mitä seuraavaksi? Eikö pienen panimon olisi pitänyt olla tämän pisteen edellä jo lähtökohtaisesti? Kompakysymys, ei tietenkään. Mutta ehkä tästä voidaan vetää johtopäätöksiä siitä että Saimaalla aletaan päästä ongelmien ohi. Odotukset seuraavaa mestarien liigan kautt... uutuuserää kohtaan ovat kovat.

Studiovieraiden poistuttua tasting päätyi kuitenkin lisäajan lisäajalle, kun huomasin että massiivisesta boksista on vain yksi olut maistamatta. Sundog Lagerin totesin itse asiassa selvästi parhaaksi olutcoctailiksi, mutta Utula Pale oli vielä maistamatta. Illan ihan oikeasti viimeisenä juomana se tarjosi, niin, ei juuri mitään. Humalaahan tässä on, kuten pale alessa pitääkin, mutta muuten ei jää juuri jälkipolville kerrottavaa. Suuria virheitä ei minusta tässäkään ole, joten ehkä jatkossa kaikki on paremmin?

Saimaan boksi herätti lopulta lähinnä kysymyksen, miksi näin monta uutuutta kun erot ovat niin pieniä? No, he jatkavat valitsemallaan strategialla ja voihan tuo toimiakin. Ainakin tölkkien ulkoasu on komea eikä maussakaan suurta valittamisen aihetta ole.

Saimaan boksi top 5:

No comments:

Post a Comment