24.3.19

Kannas 80v juhlamenu

Eerikinkadun klassinen kortteliravintola Kannas täytti tänä vuonna 80 vuotta. Sen kunniaksi oluet ravintolaan toimittava Olvi päätti tarjota ruokaa ja juomaa bloggareille ja muille diipadaapailijoille. Parempi mediaväki sai runsaamman kestityksen, mutta tällaisille tusinabloggareillekin tarjottiin juhlamenu ruokajuomineen, myös avecille. Kannaksessa on tullut muutaman kerran tyytyväisenä käytyä eikä matkaa ole kotiovelta kovin paljoa, joten tokihan tämä etu käytiin käyttämässä.


Alkuruokana tarjolla oli kaksi pientä bliniä sienisalaatilla, savustetulla punajuurella ja marinoidulla punasipulilla. Ruokajuoman virkaa toimitti Sandels Pils. Punajuuri oli tämän annoksen MVP, mutta kokonaisuus toimi muutenkin oikein kivasti. Kevyt pils komppasi odotetun vahvasti.


Pääruokana pöytään kannettiin runsaahko saslik, vielä runsaamman perunalisukkeen, valkosipulisen kastikkeen ja tomaatin kera. Olvi IPA oli sopiva ruokajuoma. Lihaa syömättömälle avecille tuotiin vahvalla juustolla täytettyä portobelloa saslikin tilalla. Molemmat annokset olivat aika raskaita, etenkin sienet. Kannakselle tyypilliseen tapaan syötävää oli niin paljon, ettei kumpikaan saanut perunoista syötyä puolia enempää. Muutenkaan annos ei ehkä ollut ihan Kannaksen parhaimmistoa, mutta ei huonokaan.

Jälkiruokana piti vielä jaksaa leipäjuustoa lakkahillolla. Selvästi talossa tehty leipäjuusto oli hieman kuivaa, mitä tosin lakkahillo hyvin paikkasi. Ruokajuomana uudesta profiilipullosta tarjoiltu American Cream Ale istui etenkin lakkahillon kaveriksi mainosti.

Menu ei ehkä tarjonnut aivan parasta mitä Kannakselta löytyy, mutta siitä huolimatta lähdimme jatkamaan matkaa varsin tyytyväisinä. Kannas on klassikko syystä. Suosittelen käymään.

No comments:

Post a Comment