31.3.19

Olutkulttuuria maakunnista: Hämeenlinna

Olutkulttuuriseuran kevätkokous jäi viime vuonna torsoksi, joten tänä vuonna päätimme järjestää jotain oheistoimintaa kokouksen yhteyteen. Kansliapäällikkö ehdotti kokouksen järjestämistä Hämeenlinnassa, onhan sinne sekä Helsingin että Tampereen jaostoilla aika lyhyt ja helppo junayhteys. Suunnitelmat suurenivat ja päädyimme järjestämään samalla kertaa olutkulttuuri-illan, joskin vieraspuhujat jäivät lopulta löytämättä.Valtaosan osallistujista muodostanut Helsingin jaosto lähti yhtä matkaa klo 11 junalla kohti Hämeenlinnaa. Tie kävi ravintolavaunuun jo ennen sen aukeamista ja pienen jonottamisen jälkeen nautimme Laitilan panimon (sic) käskevät Kisko - oluet. Aika ennen saunavarauksen alkua käytettiin tutustumalla kaupungin kuuluisimpaan nähtävyyteen, eli siihen linnaan. Matkalla pidettiin myös useita kotioluttaukoja, sillä useammassakin repussa oli matkajuomaa mukana. Nälkää käytiin siirtämässä Marin Grillillä, jossa tutustuin Hämeenlinnan versioon hodarista, eli hotsiin. Nälkä lähti jopa tarpeettoman hyvin.
Itse olutkulttuuri-ilta pidettiin Tornisaunalla, jonka olimme varanneet kolmeksi tunniksi. Seuran presidentti oli estynyt saapumaan paikalle, mutta suoritti lyhyen videotervehdyksen tien päältä. Saunatilat olivat tyylikkäät ja viihtyisät ja näkymät saunan ikkunasta mainiot. Vahva suositus, vaikka omia juomia ei valitettavasti päässyt mukaan ottamaan. Pidetyt esitelmät (kirjoittaessa vain toinen kahdesta) löytyvät seuran esitelmäarkistosta.Onnistuneen esitelmöinnin ja saunomisen jälkeen siirryimme ruokailemaan ja kokoustamaan Piparkakkutaloon. Ruokailu aloitettiin oikeaoppisesti Marskin ryypyillä. Ruokaa tiesimme odottaa hyväksi, mutta myös olutvalikoima oli hieman yllättäen hyvä. Useimmat ottivat ruoan seuraksi talon omaa Svejk - olutta, mutta listalta löytyi mm. Olutmyllyn tuotteita. Sekä kokous että ruokailu sujuivat hyvin. Henkilökunta antoi ehkä hieman liikaakin meille kokoustamisrauhaa, sillä meinasimme myöhästyä illan viimeisestä pöytävarauksesta. Jälkiruokaa tilanneet jäivät vielä syömään kun etujoukko kiiruhti ottamaan jo kertaalleen puolella tunnilla siirrettyä pöytävarausta haltuun.


Ilta päättyi luonnollisesti perinteikkääseen ja laadukkaaseen Birgeriin. Birgerissä oli paljon väkeä ja mainio tunnelma. Pöytävaraus oli tosiaan tarpeen. Maistelimme hyviä oluita ja levitimme olutkulttuurin ja seuramme sanomaa muille asiakkaille. Lopulta poistuimme takaisin kohti Helsinkiä illan viimeisellä lähijunalla, joka lähti 23:23 (+ VR-lisä) ja saapui Helsinkiin joskus yhden jälkeen yöllä. Sateinen sää oli ilonamme yöllä.

  
Loput kuvat Flickrissä.
Sarjan aiemmat osat: Iisalmimatka IisalmeenForssaLoviisaOulu

No comments:

Post a Comment