22.3.19

Pieni karkkipäivä


Pien on alkanut baaripuolen aukeamisen myötä pitämään varsin mielenkiintoisia torstaitapahtumia helposti suussa soljuvan TTTTO (Thrusday Turbo TapTakeOver) - lyhenteen alla. Tällä viikolla vuorossa oli panimo, joka veti viime kesän Brewskivalilla slushkone-ylivoimallaan festarin ainoan hypejonon, jättäen Omnipollon tavallisen rivipanimon asemaan, nimittäin Morgondagens. En tuolloin tiennyt panimosta mitään enkä luonnollisesti jonottanut hypen perässä. Ehkä olisi kannattanut.

Kovan valikoiman olutkauppoja tulee usein kuvailtua karkkikaupaksi, sillä niihin astuessa olo on kuin lapsella karkkikaupassa - valitseminen tuntuu mahdottomalta. Tämän panimon kohdalla karkkikauppavertaus saa kuitenkin vielä uuden ulottuvuuden, sillä cirkusöl - nimellä kuvaillut oluet ovat todellakin kuin nestemäistä karkkia niin ulkonäöltään kuin maultaan.


Otin alkuun heti melko rohkean värisuoran. Tiskillä kysyttiin haluanko Hockeypulver - oluen lasin reunoille aitoa sitä itseään, ja minähän halusin. Tämä tosin hankaloitti hieman oluen tuoksun arviointia.


Kirsikalla, mangolla, vadelmalla, passionhedelmällä ja tietysti hockeypulver - jauheella maustettu berliner weisse. Tuoksu nyt oli lähinnä sitä salmiakkijauhetta sattuneesta syystä, mutta maussakin olin sitä havaitsevinani. Päällimmäisenä tästä jäi kuitenkin mieleen se miten huikean hyvin tuo lasin reunoille laitettu pulveri pelasi yhteen todella makean ja happaman oluen kanssa. Eihän tämän yhdistelmän sopivuus mikään yllätys ollut, mutta tässä se todella toimi.

4.0 / 5


Vain tätä tapahtumaa varten tehty tervaleijona-sour. Kyllä, tervaleijona-sour. Tuoksu on sitä itseään, samoin maku. Jotain vienon hedelmäistä elementtiä sieltä myös löytyy ja jotain mikä etäisesti muistuttaa mallasta, mutta jälkimaku on taas aivan pelkkää tervaleijonan raikkautta. Aivan mahtavaa, mutta ei totisesti jokaiselle.

3.9 / 5


Morgondagens ja Mikrofonbryggeri löivät hullut päänsä yhteen ja perustivat Wizard Brewing nimeä kantavan kollabopanimon. Tarkoituksena ilmeisesti olla vieläkin överimpi kuin "maltilliset" perustajapanimot. Hassua kyllä, tämä vadelmalla ja mustaherukalla maustettu berliner oli maltillisin maistamani olut Pienessä tänä torstaina. Oikein mukava marjaisuus, jotain joka muistuttaa jopa tasapainoa, ja reilusti happamuutta. Hyväähän tämäkin toki oli.

3.7 / 5


Aikaa oli vielä toiselle kolmikolle. Yksi näistä ei ollut edes hapan, jotta hampaani säästyisivät. Ja kyllähän tässä vaiheessa kaipasi jo pientä tasapainoa siihen happamuuteenkin.


Sellainen kollabo sillä kertaa. Göteborgin panomiehet ovat lähteneet porukalla panemaan ja tehneet... oikein tasapainoisen IPAn. Mikäpä siinä. Hedelmäisyyttä, vähän pihkaa, reilusti katkeroa. Ehkä kontrasti sirkusoluisiin myös vaikutti arvioon, mutta tämä toimi mainiosti tähän väliin.

3.8 / 5


Ajattelin ottaa Morgondagensilta myös yhden "normaalimman" sourin, ja kohteeksi valikoitui Kalamazoo. Mustaherukalla, vadelmalla ja kirsikalla maustettu berliner. No, mausteet olivat muita normaalimmat mutta tähän olikin sitten sen vastapainoksi työnnetty lactobacillusta oikein urakalla. En tiedä miten minulla on vielä hampaita jäljellä, mutta se tuntui mahdottomalta tätä maistaessa. Hyvää, toki, mutta ei näitä litratolkulla uskalla illassa juoda.

4.0 / 5


Viimeisenä oluena tällä kertaa taas kirjaimellisesti karkkiolutta. Punamustien "dead head" pääkallokarkkien hengessä tehty vadelmalakritsiberliner. Sain mitä tilasin. Vadelmaa, lakritsia, yllättävän mieto happamuus, eli silläkin saralla ollaan hyvin lähellä niitä karkkeja. Tai siis näin luulen, eihän aikuinen mies karkkia syö.

3.9 / 5

Huikea kattaus kaiken kaikkiaan. Jos BrewDogin bottle share tasting ei olisi ollut juuri alkamassa, olisin maistanut loputkin ja lähtenyt tyytyväisenä kotiin. Kannattaa mennä heti tänään katsomaan onko mitään näistä enää jäljellä. Ainakin Hockeypulveria ja Puppetheadia oli tarjolla myös tölkissä noin 6 € puolisuolaiseen hintaan. Jos ostatte Hockeypulverin niin etsikää ihmeessä jostain myös salmiakkijauhetta siihen lasin reunaan.

No comments:

Post a Comment