18.6.19

Voiko pitää olutta ilman alkoholia?


Suomen Olutseuran hallitus, johon tätä nykyä itsekin kuulun, sai jokin aika sitten kutsun Kuluttaja - lehden olutraatiin. Ei mihin tahansa raatiin, vaan alkoholittomien oluiden raatiin. Vastasimme kutsuun myöntävästi kolmen muun hallituskumppanin kanssa ja päätimme rohkeasti ottaa testiin kaikki 21 ehdotettua tuotetta. Maistelu toteutettiin sokkona Bier-Bierissä eräänä aurinkoisena päivänä.

Yksityiskohtia en luonnollisesti voi vielä paljastaa (lehti on tulossa ulos 31.7.) mutta varsin mielenkiintoinen kokemus tämä oli. Ennakko-odotukset olivat itselläni ehkä positiivisemmat kuin muulla raadilla, mutta ne karisivat pian. Moni tuotteista oli melko juomakelvottomia tapauksia. Seasta löytyi onneksi myös niitä positiivisia tapauksia, jotka nousivat tällaisessa joukossa vielä tavallista paremmin esiin. Oluiden nimet kuullessa yllätyksiä tuli molempiin suuntiin, tosin enemmän niin päin että hyvänä pitämäni olut oli sokkona lähes kelvoton, mutta pari yllätti myös positiivisesti.

Sen verran voin tämän perusteella siis sanoa että alkoholitonta olutta valitessa kannattaa olla tarkkana, sillä se arpa ei kovin usein voita. Koska tämän testin tulokset tulevat ostopäätöksen tueksi vasta heinäkuun lopulla, kannattaa siihen asti pitäytyä alkoholia sisältävissä oluissa.

No comments:

Post a Comment