2.9.20

Alkon syyskuun erikoiserä sokkona

Alkon pruuveissa on kesä- ja koronatauon jälkeen päästy normaaliin kahdesti kuussa tahtiin, ja tällä kertaa maisteltavana oli syyskuun erikoiserä. Teemaksi valitettavasti spoilattiin sähköpostissa jo luostarioluet. Erän koko oli ihan passeli kuusi olutta.


Olut 1

Hieman samea kullankeltainen. Tuoksu makeahko, hiivan estereitä, alkoholia. Maku on makea, mutta myös katkera. Alkoholi tuntuu. Hiivan estereitä, reiluhkosti humalaa. Tripel. Vähän ronskimpi sellainen, mutta hyvä.

Ostaisin.

Oli: La Chouffe 3.5/5 / 8,0 % / 3,69 € / 0,33 l

Ainoa valittamisen aihe tässä oikeastaan on, miksi tämä on osa erikoiserää? Chouffe on kuitenkin ollut ihan Alkon perusvalikoimaa, ja syystä, sillä onhan tämä klassikko. 


Olut 2

Täysin kirkas kultainen. Ei juuri vaahtoa. Tuoksu makeahkoa mallasta. Aika kevyt. Maku seuraa samoja linjoja. Makea, kevyt, hieman tylsän puoleinen. Joku golden ale. Toivottavasti ei ole kallis, muuten

Ostaisin.

Oli: Andechser Bergbock Hell 3.0/5 / 6,9 % / 4,79 € / 0,5 l

Eihän tämä tosiaan kallis ollut. Andechsin oluet ovat hieman "tylsiä", mutta erittäin takuulaadukkaita. Niin tämäkin. En muuten yhtään tajunnut ottaa saksalaisluostarin mahdollisuutta huomioon kun luostarityylejä mietin.


Olut 3

Kovin on kalpea keltainen, lähes väritön. Vaahtoakaan ei juuri löydy. Tuoksu tässäkin kevyttä makeaa mallasta. Vähän hedelmää. Maku mitäänsanomattoman ohut, hieman makea ja hedelmäinen. Golden ale varmaan on tämäkin, mutta selvästi edellistä heikompi.

En ostaisi.

Oli: Karmeliten Kloster Weizen Hell 2.3/5 / 5,4 % / 3,88 € / 0,5 l

Edullinen, mutta ei tästä juuri muuta hyvää sanottavaa ole. Vehnäoluena siellä jossain kristallweizenin tuolla puolen. Uusintamaistolla vehnäisyyden kyllä erottaa, mutta aika tarpeeton olut silti.


Olut 4

Kaunis kullankeltainen. Vaahtoakin on vielä. Tuoksu hyvin parfyyminen, vähän liiankin. Maussa samaa parfyymiä, mutta vähemmän häiritsevästi. Erinomainen pehmeä suutuntuma. Vähän sääli että parfyymi pilaa tämän osin.

En ostaisi.

Oli: Het Anker Gouden Carolus Tripel 2.9/5 / 9,0 % / 4,99 € / 0,33 l

Kummallinen parfyymisyys tosiaan. Näistä Het Ankerin tuotteista olen yleensä pitänyt, ja tässäkin oli todella paljon hyvää. Saanee joskus uuden mahdollisuuden kuitenkin.


Olut 5

Kirkas meripihkainen, vaahtoa on vielä tässäkin. Tuoksu hieman pähkinäinen ja karamellinen. Aika kevyt. Maku myös yllättävän kevyt. Mallasta, pähkinää, karamellia, humalaa. Veikkaan että tämä on jonkin paljon parempana pitämäni panimon dubbel.

En ostaisi.

Oli: Chimay Red 3.1/5 / 7,0 % / 3,98 € / 0,33 l

Niinhän siinä sitten tosiaan kävi. Kauas on kestosuosikki Chimaykin tullut. Ei tämä uusintamaistollakaan vakuuttanut. Lisäksi, erikoiserä? 


Olut 6

Intensiivinen, tumma meripihkainen. Tukeva beige vaahto. Tuoksu kevyehkö, mutta muuten miellyttävä. Makeaa mallasta, tummaa hedelmää, melassia. Maku jatkaa samoilla linjoilla, mutta on tässäkin kovin kevyt. Maut tuovat mieleen hyvän quadin, mutta runkoa on tuskin dubbeliksi asti. Vähän samat fiilikset kuin edellisestä, että nimen nähtyäni yllätyn tämän huonoudesta.

En ostaisi.

Oli: Mc Chouffe 3.3/5 / 8,0 % / 3,98 € / 0,33 l

No tämä ei ollut ihan yhtä suuri yllätys, mutta yllätys kuitenkin. Eihän tämä huono ole, mutta jotenkin potentiaalia olisi ollut enempään.


Tässä koko erikoiserässä oli oikeastaan potentiaalia parempaan, mutta vähän jäi piippuun. Ei surkea suoritus, mutta ei ihan paraskaan.

Syyskuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 8-
Sisältö: 7-
Mielikuvitus: 7
Kokonaisarvosana: 7+

Erikoiserien kouluarvosanat:

Elokuu 2020: 8
Syyskuu 2020: 7+
Heinäkuu 2020: 7
Marraskuu 2019: 6+
Joulukuu 2019: 6-

No comments:

Post a Comment