30.8.20

Helsinki Summer Beer & Wine 2020

 


Korona perui tältä vuodelta myös Helsinki Beer Festivalin. Korhosen ja Peltosen sormet ilmeisesti syyhysivät innosta pistää joku tapahtuma pystyyn ja korvikkeena toimi Suvilahteen pystytetty Helsinki Summer Beer & Wine. Serbiasta rahdatut oluet ovat ilmeisesti edelleen varastossa, sillä tämän korvaavan tapahtuman valikoimiin niitä ei vielä tuotu. 


Alue oli rakennettu erittäin koronaystävällisesti. Tilaa oli reilusti, myös sateensuojassa, ja käsidesiä oli pöydissä. Helsingin SOPPin tapaan panimoita oli paikalla rajallinen määrä, koska asiakaspaikkojakaan ei voinut olla kovin paljoa. Myös SOPPin tapaan tapahtuma-aika oli pitkä, 10 päivää, ja alue oli pitkään auki joka päivä. Tämä saattoi osaltaan verottaa kävijämäärää, mutta toisaalta varovaisimmatkin pääsivät koronasta huolimatta maistelemaan oluita turvallisesti jos valitsivat ajankohdan oikein. Juttelin lyhyesti Peltosen kanssa lauantaina ja hänen mukaansa tapahtuma ei mennyt ainakaan katastrofaalisesti, jos ei ihan odotuksiin yltänytkään.


Pysähdyin alkuun juttelemaan hetkeksi Tired Unclen tyyppien kanssa, koska olin kuullut panimon muuttaneen Keraan, johon myös 8-Bit on muuttamassa. Selvisi että panimot ovat tosiaan menossa samaan teollisuushalliin toimimaan ja tilaa saattaisi olla kolmannellekin panimolle, jos nämä kaverit eivät ehdi laajentua liian nopeasti. Kerassa olisi myös sopiva sisäpiha terassille, mahdollisesti panimoiden yhteiselle. Kannattaa siis pysyä kuulolla ensi keväänä. Hazy Uncle BRU-1 Edition oli myös erittäin maistuva NEIPA.


Ruokakärryjä oli vain yksi, mutta onneksi se oli Langos, niin muuta ei tarvittu. Ota Oluesta tuttu tyhjällä alkupäivän alueella nautittu juusto-smetana langos tuli siis tänä vuonna koettua Suvilahdessa. Hyvä näin. Salaman Equilibrium 002 toimi kyytipoikana. Jälkiruoaksi hain Imbiben tiskiltä venäläistä imperial pastry stouttia, joka oli kuluttajan iloksi myynnissä samaan hintaan kuin IPAt ja souritkin (5 € / 2 dl).


Kävin päivän päätteeksi vielä naapurissa Stadin Panimobaarissa, jossa oli käynnissä Hawaiji-bileet, joissa samalla julkistettiin neljä uutta maustettua NEIPAa (ananas, mango, passion ja persikka). Ananas oli ainakin varsin maistuva. Samalla tuli käytyä ensi kertaa Stadin pullokaupassa, jossa hinnat olivat erittäin huokeat, etenkin vahvempien osalta.

Helsinki Summer Beer & Wine on tänään auki viimeistä päivää. Vielä ehditte!

No comments:

Post a Comment