20.9.20

Syyskuun ruokaretki: Pien Brewpub

 


Erkki laittoi panimoravintolan pystyyn ja palkkasi pätevän kokin vetämään keittiötä. Korona oli hellittänyt sen verran että uskalsimme lähteä Olutkulttuuriseuran kanssa jo ravintolaan. Ei ollut muuta optiota kuin ruokaretki, kohteena hiljattain avattu Pien Brewpub. Paikallispamppu Koskenniemi sai neuvoteltua meille täysin uniikin kokeilumenun olutsuosituksilla, ja tartuimme luonnollisesti tarjoukseen. Näitä annoksia ei siis lähtökohtaisesti ole ruokalistalla, mutta ne antavat suuntaa siitä minkä tyylistä ja tasoista ruokaa talosta saa.

Alkuruokana tarjoiltiin perunalettua, jonka päällä hapankermaa, vegaanikaviaaria, pikkelöityä punasipulia ja tilliä. Luulen että tämä on aika lähellä ruokalistan Loaded flatbread annosta. Juomaparituksena toimi Gaffel Kölsch. Annos oli todella hyvää ja olut lähes yhtä helposti ruoalle kuin ruoalle sopiva kuin Saison Dupont. Mainio alku.

Osa seurueestamme, tai ainakin minä, alkoi olla jo nälkäisiä, kun pöytään kannettiin leipää. En tiedä miten tämän koko vertautuu ruokalistan Bread & Butter - snackiin, mutta sen voin sanoa että leipä levitteineen oli ihan törkeän hyvää ja olisin helposti voinut syödä koko lautasen. Onneksi muut ehtivät väliin.

Toisena ruokalajina saimme kanttarellirisoton paahdetulla persiljalla. En nyt muista enää mitä muuta risoton päällä oli, mutta jotain makeaa ja hapokasta joka toimi mainiosti. Listan risotto on tällä hetkellä sahrami-fenkoli. Ruokajuomana oli hieman yllättävä Salama Equilibrium 003 Hazy Kveik Pale Ale. Yllättävä sekä siksi koska itse olisin parittanut kanttarellirisoton jonkun tummemman oluen kanssa, että siksi koska tilatessani odotteluolutta ennen ateriaa baarimikko sanoi ettei tämä ole menumme suosituksissa... Tällainen virhe heille sallittakoon, sillä paritushan toimi, ja risotto oli hyvää. Lusikka olisi ehkä ollut tälle haarukkaa parempi väline, kuten kunnon risotolle yleensäkin, mutta onneksi oli pehmeää leipää.

Viimeisenä suolaisena annoksena saimme paahdettua varsiparsakaalia vuohenjuustokreemillä ja chiliöljyllä. Listalla on tällä hetkellä varsiparsakaali hollandaisella. Mielenkiintoisena juomaparituksena toimi Paranormal Hello?, erittäin makea ja hedelmäinen sour. Annos oli mainio, joskin chiliöljy oli vähän mauton, ja kyllähän tuo juomaparituskin toimi. Vuohenjuusto ja hedelmä ovat luontainen yhdistelmä, mutta myös muu annos pelasi hyvin yhteen oluen kanssa.

Paras oli säästetty viimeiseksi, kun pääsimme jälkiruokana maistamaan paikan itse tehtyä jäätelöä. Listalle asti näitä ei ole vielä selvinnyt. Ruskistettu voi - vaahterasiirappi jäätelön päällä oli mustikkahilloa ja uppopaistettua maa-artisokkaa, kyljessä vähän keksicrumblea. Ruokajuomaksi tarjoiltiin Pienthusiast-exclusive Bourbon BA Speedway Stout. Olut valitettavasti toteutti vanhaa viidakon sanontaa, jonka mukaan jokainen klassikkostout heikkenee tynnyröinnillä tai ylipäätään millä tahansa kikkailulla. Perusversio olisi ollut parempi, mutta totuuden nimissä ei tämäkään kovin huono ollut. Yhteispeli ruoan kanssa oli saumatonta.

Mainio ruokaretki kaiken kaikkiaan. Hyvää ruokaa ja mainiosti kylkeen sopivaa olutta. Hinnat eivät ole halvimmasta päästä, mutta sitä tuskin kukaan odottikaan. Vessamusiikki sen sijaan on parhaasta päästä. Kunhan Hämeentie muuttuu vähän helppokulkuisemmaksi, täytyy tulla uudestaan.

No comments:

Post a Comment