30.9.20

Alkon lokakuun erikoiserä sokkona


Jälleen oli aika Alkon sokkopruuvin. Lokakuun erikoiserän aiheeksi oli tällä kertaa spoilattu IPA, ja olikin mielenkiintoista nähdä minkä verran mielikuvitusta aiheen kanssa oli käytetty. Odotukset eivät siltä osin olleet järin korkealla. Arviot sokkona ilman sen enempiä tietoja.

Olut 1

Lähes väritön, hieman samea. Tuoksuu hedelmällä maustetulle, on kai siellä mallastakin jossain. Maku kuivakkaa mallasta, vähän hedelmää, reippaasti humalaa. Alkoholia vähän jos ollenkaan. 

En ostaisi... paitsi jos paljastuu halvaksi alkoholittomaksi

Oli: Lervig Johnny Low, 2.4/5 / 2,5 % / 3,22 € / 0,33 l

Matala-alkoholinen, mutta ei edes erityisen halpa. Tähän tyyliin löytyisi kyllä kotimaastakin aika paljon parempia yrityksiä, mutta nyt on sitten menty tällä.

Olut 2

Vähän enemmän väriä, mutta ei vielä kovin paljoa. Hieman samea tämäkin. Tuoksu vähän hedelmäinen. Maku erittäin katkera, on siellä vähän hedelmääkin. Humalaa reippaasti. Pieni parannus edelliseen, mutta melko pieni.

En ostaisi.

Oli: Axiom Foam Climb West Coast IPA, 2.8/5 / 6,5 % / 4,77 € / 0,33 l

Perinteisen west coast IPAn virkaa toimittamaan on sitten haettu kehno yritys Tsekistä. Kalliskin on, joten ei jatkoon oikein millään mittarilla.

Olut 3

Nyt on sitten väriä ja sameutta. Kullanoranssi, täysin samea. Tuoksussa ihan mukavasti hedelmää, ananasta ja persikkaa. Ei tosin ihan raikkaimmasta päästä. Maku on samoilla linjoilla, mutta löytyi sieltä se raikkauskin. Oikein mukava tasapaino, kun peräkärrikin on otettu mukaan. Olisiko Cool Headia jopa?

Ostaisin.

Oli: Amager / Trillium SigteBroad, 3.7/5 / 6,8 % / 5,99 € / 0,44 l

Amageria alkaa näkyä Suomessa taas yhä enemmän, mikä on varsin tervetullut ilmiö. Kyllä siellä olutta osataan tehdä.

Olut 4

Tummempi oranssi, päästää vähän valoa läpi mutta ei kauheasti tämäkään. Tuoksu hieman katkerampi ja jopa vähän yrttinen, vaikka on siellä sitä hedelmääkin. Maku jatkaa samalla katkeralla linjalla. Muistuttaa oikeastaan italialaista katkeraa appelsiinilimonadia. Selvästi edellistä karumpi, mutta oikeastaan ihan kiva. Jotenkin etäisen tutun oloinen, mutta en nyt osaa yhdistää mihinkään tiettyyn olueen.

Ostaisin.

Oli: Nøgne Ø Two Captains Double IPA, 3.3/5 / 8,5 % / 4,99 € / 0,33 l

Tämä olikin tuttu jo ennestään. Ei nyt yhtä hyvä kuin viimeksi, mutta ihan hyvä silti.

Olut 5

Kirkas kullankeltainen. Näyttää siis oluelta. Tuoksu lähinnä makeaa hedelmää, vaikka on siellä mallastakin. Maku myös erittäin makea, hedelmäinen. Mutta mallasta on rungossa riittävästi ja humalaakin loppuun sopivasti. Oikeastaan ihan hyvä tämäkin.

Ostaisin.

Oli: Big Belly Liquid Desserts 04 Juicy White Peach Cheesecake IPA, 3.2/5 / 8,5 % / 5,96 € / 0,33 l

Sellainen nimihirvitys, eikä edes Flying Dutchmanilta tai Omnipollolta. Kyllähän tämä vahvuutensa ainakin peittää, vaikka onkin sinänsä aika kaukana IPAsta.


No jaa. Ihan kiva satsi, mutta kyllä kai tällä aiheella olisi pitänyt vähän parempaan kuitenkin pystyä. 3/5 kuitenkin ihan ostettavia.

Lokakuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 6
Sisältö: 7
Mielikuvitus: 6½
Kokonaisarvosana: 6½

Erikoiserien kouluarvosanat:

Elokuu 2020: 8
Syyskuu 2020: 7+
Heinäkuu 2020: 7
Lokakuu 2020: 6½
Marraskuu 2019: 6+
Joulukuu 2019: 6-

No comments:

Post a Comment