28.1.23

Albrechtický ja vähän muuta

 Yksi Olutkulttuuriseuralainen oli käynyt Puolassa, ja niukasti Tsekin puolella rajaa olevalla Albrechtickýn panimolla, josta tuli maisteltavaksi setti oluita. Jonkunhan nekin piti juoda. Kylkeen otettiin muutama bonusolut.


Albrechtický Pius Czech Lager (UT ka 3,37)


Olen kyllä tiennyt että tsekit tykkäävät ilmoittaa kantavierteen selkeämmin kuin alkoholipitoisuuden, mutta kantavierteen ilmoittaminen prosenttimerkillä platomerkin sijaan on jo jonkinlaista typeryyttä. No, itse olut on sentään tikissä. Tässä maassa selvästi täytyy pienpanimonkin hallita tsekkilagerin pano, tai ainakin tämä panimo sen hallitsee.

Raadin arvio: 3+ (2½ - 3½) (0,17 alle keskiarvon)


Albrechtický Pierun Amber Lager (UT ka 3,49)



Höhö. Pierun. Aloin maistelemaan tätä ja puhuin ääneen miten pienpanimoiden täytyy osata tehdä puhdasta lageria Tsekissä, ja sitten huomasin että tämähän ei kyllä sellainen ole. Hento DMS, mutta kuitenkin selvästi maistettava. Harmi. Muutenhan tämä on ihan hyvä, mutta jää nyt jonon hännille.

Raadin arvio: 3 (2½ - 3+), 0,465 alle keskiarvon

Albrechtický Fruit Bomb (UT ka 3,60)



Ilmeisesti myös Tsekissä pienpanimon täytyy tehdä NEIPAa. Tämä tosin on yhtä paljon NEIPA kuin Olvin NEIPA, johon tätä pöydässä tiheään verrattiin. Ei samea, DMS maistuu, hedelmä on päälle liimattuna esanssimehuna. Itselle selvästi illan heikoin, mutta joku tästä jostain syystä myös piti.

Raadin arvio: 3+ (2½ - 4-), 0,225 alle keskiarvon

Albrechtický Pacific Waves (UT ka 3,63)



No tämä nyt on tällainen perus mitääsanomaton hieman hedelmäinen pale ale. Ei säväytä suuntaan eikä toiseen, mutta on ainakin puhdas. Helposti Fruit Bombin edelle, ei mitenkään Piusin edelle.

Raadin arvio: 3½ (3,3 - 3½), 0,18 alle keskiarvon

Albrechtický Pop Star (UT ka 4,07)



Etiketti on kauhea, mutta tämähän on hyvä olut. Ulkonäkö enemmän itärannikkoa kuin länsi-, mutta makumaailma hyvin toimiva. Hedelmät vain humalista, mallastakin mukavasti, puhdas, tasapainoinen, maukas. Helposti kärkeen.

Raadin arvio: 4- (3½ - 4-), 0,395 alle keskiarvon

Mad Scientist I'm in Love with the Coco (UT ka 3,62)



Orbanin oluet boikottiin! No maistetaan nyt sitten. Tosi makea tuoksu, samoin maku. Kookosta ns. reilusti. Jos tosiaan on rakastunut, ei vain rakasta vaan on rakastunut, kookokseen oluessa, tämä varmaan toimii. Minä usein pidän kookoksesta oluessa. Se ei aivan nyt riitä.

Raadin arvio: 3½ (3,1 - 4-), 0,095 alle keskiarvon

The Garden Double Imperial Affogato (UT ka 4,03)



Tämä on aivan erinomainen. Kahvi, paahteinen mallas, alkoholi, humala, kaikki loistavassa tasapainossa. Maistuu raadille ja menee helposti kärkeen.

Raadin arvio: 4 (3,9 - 4), 0,06 alle keskiarvon

BrewDog Paradox Islay 2019 (UT ka 4,04)



Loppuun vielä neljä vuotta vanhaa Paradoxia. Ei kauhean korkeita odotuksia, mutta ei tämä ainakaan soijaksi ole mennyt. Viski on vähän liian pinnassa ja loppu on tuhkakuppia. Ei tässä oikein mitään tasapainoa ole, mutta ei ole niin huono kuin odotin. Ihan kelpo, kannatti juoda nyt pois.

Raadin arvio: 4- (3,7 - 4), 0,22 alle keskiarvon


Niinhän siinä kävi, että kaikki menivät alle keskiarvon. Ihan hyvä setti kuitenkin, ja Albrechtický oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jonka Untappd pisteet ovat merkillisen korkeat tasoon nähden. Alla kuvassa vielä raadin lopullinen järjestys, vasemmalta oikealle.


Mitä tilaisit uudestaan: Albrechtický Pius Czech Lager
Maistelun paras: The Garden Double Imperial Affogato
Jonon kärki: The Garden Double Imperial Affogato
Oma suosikki: The Garden Double Imperial Affogato
Raadin yliarvostama: -
Raadin aliarvostama: Albrechtický Pierun Amber Lager
Pahin pettymys: Albrechtický Fruit Bomb

No comments:

Post a Comment