1.11.20

Roadtrip panimoille - kooste

 


Moninaisten sattumusten kautta päädyimme vaimoni kanssa viettämään ison osan kesälomastamme lokakuussa. Mahdollisesti oli tarkoitus matkustaa johonkin muualle, mutta vaihtoehdot olivat melko rajoittuneet, joten matkustimme ympäri Suomea. Onhan täälläkin sentään vielä nähtävää. Matka suunniteltiin lähes kokonaan ihan muilla kuin oluen ehdoilla, mutta tokihan samalla piti päästä tukemaan kaikkia reitille osuvia pienpanimoita. Vierailtuja panimoita tuli lopulta 13, järjestyksessä:

Bock's Corner Brewery
Moose on the Loose Brewing
Ruosniemi Brewery
Panimoravintola Beer Hunter's
Rocking Bear Brewers
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Fiskarsin panimo
Waahto Brewery
Olaf Brewing
RPS Brewing
Haapala BnB
Iso-Kallan Panimo
8-Bit Brewing

Oikeastaan jokainen on ihan suosituksen arvoinen vierailukohde, mutta toiset ehkä enemmän kuin toiset. Vedetään näitä yhteen vaikka muutaman top 3 - listan kautta.

Top 3 hienoimmat paikat

1. Haapala BnB
2. Bock's Corner Brewery
3. Beer Hunter's

Kolmen kärki erottuu tässä aika selvästi, koska kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän teollisuushalleja. OK, Waahto on myös oikein mukavassa puutalossa Savonlinnassa, mutta siellä tuntui kaikki olevan vähän kesken tässä vaiheessa. Beer Hunter'sia arvioitu panimoravintolan kautta, koska heillä on sielläkin panolaitteet ja myymälä.

Top 3 valikoimat

1. Ruosniemi Brewery
2. Iso-Kallan panimo
3. Beer Hunter's

Tämä oli jo selvästi vaikeampi valinta, sillä suurimmalla osalla panimoista oli melko laaja valikoima ja jotain yli kaupparajavahvuista myynnissä. Voitto irtoaa Ruosniemelle neljän tynnyrikypsytetyn imperial - vahvuisen oluen myötä. Myös kahdella muulla kärkikolmikkoon nostetulla valikoima oli erittäin monipuolinen niin tyylikirjon kuin vahvuuksien osalta.

Top 3 hinta-laatu suhde

1. Ruosniemi Brewery
2. Iso-Kallan Panimo
3. Beer Hunter's

Kaikissa näissä oli myös hinnat erittäin kohdillaan ja vahvat oluet jokseenkin samoissa hinnoissa kuin miedommat.

Top 3 baari / taproom

1. Beer Hunter's
2. Haapala BnB
3. Bock's Corner Brewery

Kilpailu oli tässäkin kategoriassa kovaa. Beer Hunter's on kansallisen mittakaavan klassikkobaari ja ansaitsee kärkipaikan. Haapalasta sai hyvää ruokaa ja halpaa hanaolutta. Bock'sillakin on puitteet kunnossa, joskin ruokaa en voi ainakaan lounaan perusteella suositella.

Jätetään kokonaiskilpailun Top 3 nimeämättä, sillä useilla panimoilla oli vähän erilaiset vahvuudet ja heikkoudet. Yhtenä isona heikkoutena tietenkin se, että useimmissa näistä käymiseen tarvitsee autoa, jolloin jonkun pitää olla kuskina. Jos kuitenkin saat auton alle ja jonkun sitä ajamaan, suosittelen ehdottomasti vierailemaan missä tahansa näistä, heti sitten kun olet käynyt siinä lähimpänä kotiasi sijaitsevassa. Support your local!

No comments:

Post a Comment