30.10.20

Olutkulttuuria maakunnista: Sotkamo

Imatran jälkeen matka jatkui Kuopioon, mutta koska siellä tuli käytyä vain Maljassa, joka ei tarjoa kovin kattavaa katsausta Kuopion pubiskeneen vaikka hieno paikka onkin, siirrytään blogissa seuraavaan kohteeseen, eli Sotkamoon. OK, ei itse asiassa käyty itse Sotkamossa yhdessäkään pubissa, koska majoituimme Vuokatin kupeessa, mutta tuskin Sotkamosta mitään tätä parempaa löytyy.

Panimot



Haapala Bed & Breakfast. Tämän takiahan me Sotkamoon / Vuokattiin tulimme. Kuva yllä on otettu Vuokatin huipulta, joten lähellä rinteitä ollaan, jos nyt ei ihan laskuetäisyydellä. Kyseessä on oikein miellyttävä majoituspaikka, jonka keittiö tarjoilee ruokaa läpi päivän, ei vain aamiaista. Oluet ovat, kliseistä ilmausta käyttääkseni, oikein juotavia. Tyyleissä on kuitenkin ajoittain lähdetty vähän kokeilevampaankin suuntaan. Nytkin hanasta löytyi golden alen, blonde alen ja ruis-IPAn rinnalta panimosima, kuusenkerkkä pale ale ja terva-stout.

Baarit



Haapalan ravintola on myös sen verran mukava, ettei minkäänlaista hinkua siirtyä muualle päässyt syntymään. Ravintola tosin oli etenkin koronarajoituksiin nähden melko täynnä ja jouduimmekin odottamaan ruokia melko pitkään, mutta ruoka oli erittäin hyvää ja olut halpaa, hyvää ja lähellä tuotettua.

Haapala on yksinkin riittävän hyvä syy lähteä Sotkamoon. Jos vielä sattuu pitämään talviurheilusta, vieressä on siihen erinomaiset puitteet. Talvikaudella kyllä epäilisin varaustilanteenkin olevan hieman haastavampi kuin keskellä koronasyksyä.

Sarjan aiemmat osat: 

Forssa
Hämeenlinna
Iisalmi
Imatra
Loviisa
matka Iisalmeen
Mikkeli
Nurmijärvi
Oulu
Pori
Rovaniemi
Vaasa

No comments:

Post a Comment