14.6.18

Beercation USA osa 4 - Loput

Nyt kun matkan kolme merkittävintä olutosavaltiota on käyty läpi, on aika käydä pikaisesti ne kaikki muut ja tehdä yhteenveto matkasta. Etenen jokseenkin kronologisesti.
Washingtonissa ajettiin vain noin 20 mailia ja vaikka sillekin välille osui ainakin yksi pienpanimo, yhtään olutta ei tuon ajomatkan aikana valitettavasti ehditty nauttia. Matkan aikana tuli kuitenkin juotua kaksi mainiota Washingtonissa pantua olutta, Everybody's Cryo-Chronic IPA ja Backwoods Trail Hazer, molemmat 4.1 arvoisia ja molemmat Portlandin Kelly's Olympianissa. Aiemmin Washingtonista on tullut maistettua yksi Elysian ja muutama Redhook.


Washingtonin jälkeen ajoimme taas pitkän pätkän Oregonissa, kunnes vastaan tuli Idaho, tuo maatilojen luvattu osavaltio. Idahossa haisi lehmänlanta, motellissa oli mukava takapiha ja Finlandia - merkkinen sauna ja Boisen keskustassa kävin ensi kertaa Five Guysissa. Koko osavaltion ainoa juotu olut oli kuitenkin viime osassa mainittu kalifornialainen Great White. Jälkeenpäin tarkasteltuna en ole itse asiassa koskaan juonut Idahossa pantua olutta. Tämä voidaankin laskea yhdeksi matkan suurimmista virheistä: vierailtu osavaltio josta jäi olut-tick saamatta.


Utahin jälkeen saavuimme Arizonaan, jossa maasto ei varsinaisesti vaikuta maanviljelyyn soveltuvalta, mutta säätila sopii oluen juontiin varsin mainiosti. Ensimmäinen pysäkkimme oli komean Glen Canyonin vieressä sijaitseva Page, jossa ehdittiin myös oluelle ruokailun ohessa Dam Bar & Grill nimisessä paikassa (Glen Canyonissa on pato). Pykälää komeamman Grand Canyonin jälkeen pysähdyimme myös Williamsissa, jossa viihtyisässä Historic Brewing Companyssä oli aikaa maistaa yksi olut. Näistähän pääsee tekemään jo listaa!

Arizona Top 5 (juotu):

1. Lumberyard Damber 3.9 (Arizona, @ Dam Bar)
2. Historic Opposable IPA 3.9 (Arizona, @ Historic)
3. Samuel Adams Sam '76 3.2 (Massachusetts, @ Dam Bar)
4. Four Peaks Kilt Lifter Scottish Style Ale 3.1 (Arizona, @ Dam Bar)
5. Firestone Walker 805 3.0 (Kalifornia, @ Dam Bar)Tässä olikin itse asiassa Arizonassa juotujen oluiden lista kokonaisuudessaan. Samalla tuli tuplattua juomieni arizonalaisten oluiden määrä kuuteen. Aiemmin olin maistanut paria Mother Roadia ja yhtä Superstitionia.

Nevada olikin sitten jotakuinkin reissun ainoa paikka jossa taster flighteja oli hankalammin saatavilla. Käytäntö ei koske koko osavaltiota, sillä se ei koskenut edes koko Vegasia, mutta useimmiten oli panostettu enemmän juomien kokoon. Muutamia olutbaarejakin löytyi, mutta kovin suurta maistelumäärää ei päässyt kertymään. Yllä näkyvä olutterassikin huomattiin vasta pois lähtiessä.

Nevada Top 5 (juotu):

1. Great Basin Outlaw Milk Stout 3.9 (Nevada, @ Freedom Beat, Downtown Grand)
2. CraftHaus Zitrone Gose 3.7 (Nevada, @ Freedom Beat, Downtown Grand)
3. Green Flash Remix 3.4 (Kalifornia, @ Freedom Beat, Downtown Grand)
4. Kona Longboard Island Lager 3.0 (Havaiji, @ Freedom Beat, Downtown Grand)
5. Ellis Island IPA 3.0 (Nevada, @ Ellis Island Casino & Brewery)


Tässäkin osavaltiossa top 5 sisälsi kokonaisuudessaan uusien tickien listan. Lisäksi tuli maistettua pari vanhaa tuttavuutta uudestaan. Aiempi kokemukseni Nevadasta sisälsi lähinnä pari muuta Ellis Islandin paikan päällä maistettua olutta, joten siihen nähden ihan hyvä onnistuminen.


Yhteensä koko matkalla tuli juotua 149 uutta olutta. Painotus oli vahvasti länsirannikon osavaltioissa, mutta hyvää juotavaa löytyy kyllä halki mantereen. Tämä matka oli pääasiassa maisemien katselua ja roadtrip, vasta toissijaisesti olutmatkailua, mutta olutmatkailulle saa parempaa kohdetta hakea. Summataan matka vielä koko reissun top 10 - listalla.

Beercation USA Top 10:

1. Cascade Like Candy 4.6 (Oregon, @ Cascade Barrel House)
2. Epic Big Bad Baptista 4.6 (Utah, @ Epic Brewing)
3. Prairie Pe-Kan 4.5 (Kalifornia, from Monument Wine & Spirits)
4. Hair of the Dog Blue Dot Double IPA 4.5 (Oregon, @ Hair of the Dog)
5. Cascade Vlad the Imp Aler 2013 4.5 (Oregon, @ Cascade Barrel House)
6. Cascade Hangin' Tough Live Barrel 4.5 (Oregon, @ Cascade Barrel House)
7. Epidemic Ales Nutty but Nice 4.5 (Kalifornia, @ Epidemic Ales)
8. Prairie Funky Gold Citra 4.4 (Kalifornia, from Monument Wine & Spirits)
9. Triple Rock Her Majesty's Crush with Figs 4.3 (Kalifornia, @ Triple Rock)
10. Deschutes Fresh Chair 4.3 (Oregon, @ Deschutes Portland)

No comments:

Post a Comment