Mormonitemppeli. |
Oregonin jälkeen kävimme erittäin hetkellisesti Washingtonissa ja melko pikaisesti Idahossa, mutta kummassakaan ei tullut yhtään paikallista olutta maistettua. Idahossakin vain join yhden aiemmin ostetun oluen motellilla (Lost Coast Great White 3.7 (Kalifornia)). Utahistahan ei mormonien takia olutta saa. Tai niin jostain syystä ajattelin. Salt Lake Cityn sijoittuminen hipsteri-indeksissä kolmannelle sijalle sai ennakkokäsitykseni jo hieman muuttumaan. Todellisuus oli lopulta jokseenkin käsittämätön, mutta ehdottomasti kirjoituksen arvoinen.
Epicin maisteluhuone. |
Vain Suomessako? |
Salt Lake City onnistuu olemaan yhtä aikaa taantumuksellinen ja edistyksellinen. Kasvisravintolaa on ilmeisesti paljon ja keskusta jotenkin näyttää kävely-ystävälliseltä, mutta silti keskustassakin kaistoja on autotiellä kolme tai neljä suuntaansa ja joka paikassa valojen vaihtuminen kävelijälle kestää ikuisuuden. Pienpanimoita on esikaupunkialueella valtava määrä, mutta niiden toimintaa on rajoitettu lainsäädännöllä melkoisesti. Kävimme ensin syömässä burgerit Proper Burger Co:lla mutta jätimme vielä vieressä sijaitsevan Proper Brewing Co:n väliin, sillä auton rattiin oli vielä hypättävä. Sen jälkeen kuitenkin suuntasimme sen mielenkiintoisimman panimon, eli sattumalta (taas) halvan motellimme lähistöllä sijaitsevan Epicin tasting roomiin (disclaimer: Etenkin nykyään suurin osa panimon toiminnasta on Coloradon puolella, eikä ole vaikea arvata miksi. Lasken tässä kuitenkin Utahissa sijaitsevaksi, onhan se osittain totta.). Löysimme tiemme pullokauppaan ja ihmettelin onko maisteluhuone kenties eri rakennuksessa. Ei toki, tänne päin. Meidät ohjattiin pieneen koppiin jossa kerrottiin heti kättelyssä että "olemme ravintola, emme baari". Olutta olisi tarjolla vain pääruoan tilanneille. Ja vahvaa (yli 4 %) olutta saa myydä vain pullosta. No mikäpä siinä, vaikka kävimmekin alle tunti sitten syömässä. Keittolautanen eteen ja tänne niitä oluita.
Proper. |
Utah Jazz pelaa selän takana. |
Koska Epic meni luonnollisesti todella aikaisin kiinni, ilta jatkui Proper Brewing Co:n puolella. Ovella kerättiin henkilötiedoista nimi ja passin numero vihkoon, koska laki. Koska NSA tietää kaikki liikkeemme muutenkin, ei tämä jaksanut liikaa häiritä. Hanavalikoima oli komea, joskin 4 % vahvuusraja tarkoitti että oikeastaan vain happamat hanatuotteet maistuivat siltä miltä niiden toivoisi. Pullosta löytyi vähän parempaa täältäkin. Tunnelma Properilla oli loistava, sitä tosin avitti hieman Utah Jazzin hyvä menestys NBA:n pudotuspeliottelussa, jota näytettiin screeniltä. Otteluhan pelattiin samassa kaupungissa, mutta meillä ei ollut tällä(kään) kertaa aikaa tai rahaa hankkia lippuja.
Utah Top 5 (juotu & peräisin):
1. Epic Big Bad Baptista 4.6 (@ Epic)
2. Epic New England Style Ipa (Praise the Haze / Pulp Addiction) 4.1 (@ Epic)
3. Epic Tart N' Juicy Sour IPA 4.0 (@ Epic)
4. Epic Imperial Red Ale 3.9 (@ Epic)
5. Epic Brainless on Raspberries 3.9 (@ Epic)
2. Epic New England Style Ipa (Praise the Haze / Pulp Addiction) 4.1 (@ Epic)
3. Epic Tart N' Juicy Sour IPA 4.0 (@ Epic)
4. Epic Imperial Red Ale 3.9 (@ Epic)
5. Epic Brainless on Raspberries 3.9 (@ Epic)
Muistakaan osavaltioista ei täällä tullut yli 4.0 oluita juotua. Epiciltä mukaan tarttui yksi maistuvan oloinen musta pullo, josta mahdollisesti lisää kellarin aarteita - maistelun yhteydessä. Kunniamaininnan ansaitsee Properin paras tuotos:
Proper Lake Effect Gose 3.8 (@ Proper)
Täysin yllättäen totesimme molemmat että Salt Lake Cityssä olisi kyllä voinut olla toisenkin yön. Vaan ei ollut enää tässä vaiheessa suunnitelmissa tilaa. Oli pakko jatkaa matkaa. Neljännessä ja viimeisessä osassa käydään läpi kaikki muut matkan osavaltiot.
No comments:
Post a Comment