2.6.18

Olutkulttuuri-ilta: Olut ja media


Olutkulttuuriseuran toiminnan rungon alkuvuosina muodostaneet Olutkulttuuri-illat olivat useamman vuoden tauolla, kunnes palasivat Unkari-teemaisen illan muodossa viime vuonna Jyväskylässä (linkkaisin blogiin jos Tumblr toimisi). Tänä vuonna seuran kunnianhimoisena tavoitteena on ollut järjestää yksi olutkulttuuri-ilta jokaisella toimintapaikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Peli avattiin vasta puolessa välissä vuotta, kun Helsingin paikallisjaosto järjesti Tuxeran saunalla Westendissä olutkulttuuri-illan aiheesta "olut ja media".
Kolme neljästä puhujasta pääsi paikalle, sillä yhdelle oli sattunut illalle tuplabookkaus. Edellisessäkin olutkulttuuri-illassa puhunut monitoiminainen Anikó Lehtinen kuitenkin paikkasi erinomaisesti myös pois jäänyttä Cyde Hyttistä, sillä molemmat ovat merkittävässä roolissa uudistuneen Olutpostin tuotannossa. Anikó puhui myös olutkirjojen kirjoittamisesta sekä Kippis! - radio-ohjelmastaan ja aika kului kuin siivillä. Seuramme sai myös Anikólta lahjoituksena kopion loppuunmyytyä Yks Olut - kirjaansa. Teos tulee päätymään lainattavaksi Olutkulttuuriseuran kirjastoon Jyväskylään.
Anikón jälkeen ääneen pääsi pitkän linjan oluttoimittaja J.T. Laakso, joka kertoi oman (olut)journalistisen uransa vaiheista sekä kotimaisten olutblogien esi-isänäkin pidetystä Olutverkosta. J. T. halusi painottaa ettei toki yksin Olutverkkoa perustanut, vaikka se vahvasti häneen nykyään henkilöityykin.
Vaikka joidenkin väitteiden mukaan kirjoitan myös itse olutblogia, olin kutsunut bloggaripuhujaksi hieman luetumman ja hauskemman miehen, Tuopillinen - blogin Jouni Koskisen. Jouni tarinoi mukavia ja jäi vielä pöydän ääreen J.T.:n tapaan keskustelemaan yleisön kanssa. 

Hieman pieneksi jääneestä osallistujamäärästään huolimatta Helsingin historian ensimmäinen olutkulttuuri-ilta oli onnistunut tapahtuma ja ensi vuodelle yritetään todennäköisesti järjestää uusi.

No comments:

Post a Comment