29.8.18

Brewskival 2018

Ajatus Brewskival-matkasta oli muhinut jo pidemmän aikaa. 2017 Tallinn Craft Beer Weekend oli ensikosketus ulkomaiseen olutfestivaaliin ja jano kasvoi juodessa. Brewskival sai suosituksia joka puolelta ja kun lisäksi avopuolison sukua asuu Helsingborgissa, päätimme tänä vuonna käydä Tallinnan sijasta Ruotsissa. Lennot Kööpenhaminaan saa melko halvalla eikä Öresundståget maksa mansikoita. Festarilippu oli hieman hintava (n. 24 €) kuten oli myös olut festareilla (n. 2,8 € / 10 cl). Silti Brewskival on mielestäni ehdottomasti käymisen arvoinen.Brewskivalilla tilaa on riittämiin. Lähes kaikki istumapaikat, jotka toki illan mittaan täyttyivät, olivat katoksessa. Lisäksi alueella oli reiluhkosti tilaa missä oleilla tai istua. Toisin kuin Tallinnassa, täällä ei tarvinut koko aikaa seistä sillinä suolassa oluttaan maistelemassa. Pääsylippujen määrä oli mitoitettu ilmeisen hyvin. Massiivisessa yli 80 panimon tarjonnassa ei suomalaisväriä ollut, paitsi Tankerin tiskillä.
Vesipisteratkaisu oli oikein toimiva. Kourallinen tavallisia baaritiskin takaa löytyviä huuhtelulaitteita ja muutama vesihana. Jonoa ei päässyt näille pisteille syntymään missään vaiheessa ja juomavettä riitti kaikille. Jälkimmäistä kyllä avusti hieman kolea sää.
Tärkein, eli oluttarjonta, oli huippuluokkaa. Maistoimme perjantain aikana 30 olutta, eikä mukana ollut yhtään huonoa. Pari oli luokkaa "OK" ja Omnipollon jälkiruokahässäkkää (ylin kuva) ei monikaan pitäisi oluena. Hyvä jälkiruoka se kuitenkin oli. Huomionarvoista oli myös että Omnipollon tiskille ei ollut jonoa nimeksikään. Morgodagens sen sijaan keräsi paikallisen hypejonon. Olihan heillä neljä slush-konetta kahden sijaan...

Brewskival 2018 top 5:

1. Angry Chair Rocky Road 4.4
2. J. Wakefield / Abnormal Big Poppa 4.4
3. Proclamation Derivative Citra Hopped Pale Ale 4.3
4. Jing-A (京A) Guizhou Smoked Chili Porter 4.3
5. Mohawk Nifelheim 4.3


Kunniamaininnat (nauttimisjärjestyksessä):

Omnipollo Scelerisque Bolivia Dominican Republic 50% Chocolate Sauce Stout 4.1
 - #JustOmnipolloThings
Speciation Extinction Line 4.2
 - Mainio sour
Beerbliotek Feeding the Birds and Hoping for Something in Return 3.9
- Nimestä
Brewing Költur Qu'ella a Dit (2018) 3.7
-
Olutkölttuurista ja mielenkiintoisesta funkista.
Sahtipaja Very Dark Side of the Blueberries 4.2
- Olisi mahtunut top 6 - listalle.
Fonta Flora Brutus 3.9
- Kukkaketo.
Fruktstereo / Hönsinge First We Take a Manhattan, Then We Take a Berliner Weisse 3.7
 - Myös nimestä
Varvar O'Gurke 3.5
- Jos pidät mummonkurkuista.
Friends / Hyllie Judgment Day Stout 4.0
- 16% ja hyvä tapa lopettaa festaripäivä.

Huomenna vielä lyhyt reportaasi muusta Helsingborgin oluttarjonnasta ja hieman Kööpenhaminaa.

No comments:

Post a Comment