8.8.18

One Pintin Itävallan omatuonnit - tasting

Omatuonti Ruoholahden kanavan päähän on ollut tänäkin vuonna hyvässä vauhdissa. Tällä kertaa One Pintin uutta autoa täytettiin oluella Itävallassa Salla Siukosen toimesta. Kuten omatuontimatkoihin kuuluu, Olutkulttuuriseuralle piti järjestää tuotteista tasting. Salla oli matkallaan ihastunut erityisesti Hofstettenin panimoon, joten lista kasattiin pelkästään tämän panimon tuotteista.

Tai niin sen piti mennä, mutta Salla oli ottanut vahingossa zwickelin sijasta pilssiä sivuun ja tuoreet zwickelit oli juotu pois. Koska zwickelillä oli päätetty aloittaa, vaihdettiin avausoluen osalta panimoa. Laseihin kaatui Gusswerk Jakobsgold. Pieni "mitä jos" fiilis jäi Hofstettenin zwickelin osalta kaivelemaan, sillä tämä ei aivan priimaa ollut. Vähän vetisen puoleinen, mutta kuitenkin kelvollinen kesäjuoma.

Raadin arvio: (3- - 4)

Toinen ja kolmas olut maistettiin rinnakkain, kun tarjolla oli sekä tavallinen Granitbock, että "jäätislattu" versio. Helposti nämä samaksi olueksi tunnisti ja hieman yllättäen perusversio maistui ainakin allekirjoittaneelle paremmin. Molemmat silti varsin mainioita, tuhdin maltaisia ja kevyen karamellisia oluita. Suositus.

Raadin arvio (perus): 4- (3+ - 4)
Raadin arvio (ice): (2½ - 4-)

Mielenkiintoisuusruuvia väännettiin kireämmälle kun maisteltavaksi tuli Honigbock Wildbrett. Perus Honigbock oli ollut mukana HBF 2015 - jämämaistelussa loppuvuodesta 2015, mutta tämä versio oli sekundaarikäynyt brettalla tammitynnyrissä. Lopputulos oli sen verran persoonallista tavaraa, että se jakoi voimakkaasti mielipiteitä. Osa ei pitänyt ollenkaan, siinä missä itselle tämä oli tastingin ehdoton helmi. Todella monipuolinen olut, jossa hunaja on tietenkin pääroolissa, mutta sen ohella löytyy metsämansikkaa, tammea, kevyttä hapanta funkkia brettasta, vaikka mitä. Eikä vähän yli 10 % alkoholipitoisuus tunnu missään.

Raadin arvio: 4- (1+ - 4½)

Tastingin lopetti Iced IPA, johon laitetaan joka vuosi eri humalaa. Tämän vuoden erässä humalana oli käytetty Amarilloa. Lopputulos oli melko intensiivinen, hitusen viinainenkin, mutta kuitenkin maistuva juoma. Kesäkeliin vähän tuhti, mutta onneksi olimme suosiolla sisätiloissa. Varsin kelvollinen lopetus.

Raadin arvio: 4- (3½ - 4-)

Niukkaan voittoon raadin silmissä kiri perusversio Granitbockista. Perinteisiä menetelmiä siis arvostettiin tänään. Onnistuneen Itävallan tuontimatkan tuotteita on vielä paljon jäljellä, joten kannattaa mennä maistamaan. Itse maistelin illan aikana seuraavat (arvosanajärjestyksessä):

No comments:

Post a Comment