31.8.18

Kööpenhamina ja Helsingborg - pikavisiitti

Tie Helsingborgiin ja Brewskivalille vei luonnollisesti Kööpenhaminan kautta. Tuohon mainioon olutkaupunkiin piti myös varata hetki aikaa, luonnollisesti. Kyselin bloggaripiireistä mitä uutta sieltä löytyisi, sillä kaupunki on hyvinkin tuttu, mutta edellisestä vierailusta on jo melkein kolme vuotta aikaa. Sain kourallisen suosituksia miten väistää "Mikkeller-mafia". Suunnaksi siis Himmeriget... joka oli vielä kiinni. Läheltä löytyi tutun kuuloinen ruokapaikka, Ramen to Biiru. Niin, sehän on tosiaan Mikkellerin ramen-ravintola. Näin hyvin onnistui väistöliike. Itse paikkahan on varsin mainio. Ramen oli hyvää, japanilaishenkinen sisustus ramen- ja olutautomaatteineen huikea ja hanassa muutama hyvin ramenin kylkeen sopiva olut. Suosittelen!

Ramenien jälkeen jouduimme kuluttamaan vielä hetken aikaa lähiseudulla, mutta lopulta Himmeriget aukesi. Ja kyllähän hyvää kannatti odottaa. Floridalainen Green Bench oli vallannut paikan kymmenen hanaa, joten maistelimme luonnollisesti heidän oluitaan. Pullo- ja tölkkivalikoima oli kuitenkin aivan järjettömän kova. Cantillonin mustikkalambic jäi väliin koska se ei ollut kylmässä eikä meillä ollut aikaa odottaa, mutta ostin sentään mukaan yhden Melvinin, koska Wyoming oli osavaltiona vielä kokeilematta. Täältä muuten saa kaikkia tölkkejä ostettua mukaan.
Vaikka söimme vatsamme täyteen Ramen to Biirussa, toinen kosketus Mikkeller mafiaan oli pakollinen. Nimittäin Warpigs. Paikka sijaitsee lähellä rautatieasemaa josta jatkoimme matkaa kohti Helsingborgia ja tarjoaa niin maistuvaa lihaa ja tuoretta herkkuolutta ettei sitä mielellään jätä väliin. Kasvisoptioitakin oli tullut lisää eikä seuralaisen olisi enää tarvinut tyytyä pelkkiin lisukkeisiin, jotka nekin ovat hyviä.

Helsingborgin puolella kävimme vielä ennen majapaikkaan siirtymistä Brewskin Barskissa vaihtamassa Brewskival - liput rannekkeisiin ja ostamassa juomapoletteja. Barskin hanat oli vallannut - arvasitte oikein - Mikkeller. Juomien hinta oli goseakin suolaisempi, sillä useimmista oluista sai pulittaa noin 4,70 € / 10 cl. Joimme kuitenkin yhdet ja omani olikin koko matkan paras olut.

Brewskival-päivänä ei into riittänyt keskustaan, vaikka SKIPissä olisi ollut Omnipollon tap takeover. Tai ehkä juuri siksi? Viimeisenä iltana lähdimme kuitenkin vielä uhmaamaan sateista säätä, olihan luvassa Valioliigaa! Paikallinen O'Leary's oli yllättävän tunnelmallinen paikka seurata peliä ja pari juomakelpoista oluttakin oli hanassa. 


Matsin jälkeen siirryimme vielä SKIPiin, jossa tap takeoverin viimeinen jäljellä ollut Omnipollo loppui silmien edessä. Nappasimme silti taster flightin talon hanoista ja jäimme suomalaisuudestamme kiinni pöytäseurueelle noin viidessä minuutissa. Mukavaa väkeä olivat. Sain myös tiskiltä ilmaisen Modern Timesin oluen jonka asiakas palautti avattuna mutta juomattomana "koska se oli vanhentunut". Oikein maistuva IPA edelleen. Oluiden loppuessa totesimme yhteen ääneen "hel**tti, miten v**un paljon kello on!" ja lähdimme kohti yösijaa.Kööpenhamina / Helsingborg top 5:

1. Green Bench Wood Parade Series: Manaphin 2018 4.6 (hana @ Himmeriget)
2. Mikkeller SpontanHexadrupelBlueberry 4.5 (hana @ Barski)
3. Green Bench Florida IPA: Tangerine Creamsicle 4.1 (hana @ Himmeriget)
4. Green Bench Turbid #7 Brut IPA 4.1 (hana @ Himmeriget)
5. Warpigs / Claimstake John Rohner is My Homeboy 3.9 (hana @ Warpigs)

No comments:

Post a Comment