20.9.18

Syyskuun ruokaretki: Smokers Beer & BBQ

Olutkulttuuriseuralla, etenkin Helsingin jaostolla, on pitkät perinteet tutustumisretkistä uusiin olutta ja ruokaa tarjoaviin ravintoloihin. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Espoon Leppävaaraan keväällä avannut Smokers Beer & BBQ, joka lupasi tarjota aidon savustimen kautta käytettyjä rehellisiä bbq-ruokia hyvän oluen kera.
Saimme aluksi yhdeltä paikan omistajista lyhyen historiikin paikasta ja kävimme katsastamassa johtotähden eli itse savustimen, joka työntää tyylikkäästi arominsa Finnkinon ilmastoinnin sisäänottoon. Sopuun on kuitenkin päästy koska ravintolan tarina jatkuu - ja hyvä niin. Ruoka oli nimittäin varsin maistuvaa ja olutlista lyhyehkö mutta laadukas. Hanasta maistettu Suomenlinnan "Kekkuli" oli loistavassa tikissä ja Vastarannan Kiiski - Kiiskin Vastaranta oli loistava makupari savustetulle ruoalle.

Kaiken kaikkiaan mainio kokemus - yksi jäsenemme sai myös haluamansa pekonisiivut rocky roadin kylkeen. Jäin oikeastaan kaipaamaan vain kahta asiaa. Jos kerran olutvalikoimasta vastaava omistaja on ollut itsensä Majanen-Suviala kaksikon opissa Bryggerissä oppimassa makupareista, miksi menussa ei ole olutsuosituksia ruoille? Lisäksi Sori Taproomista kannattaisi ottaa oppia ja tuoda pöytiin aina ruoan mukana laadukas kastikepaletti. Kruunaisi hyvin laitetun brisketin. Tällaisenaankin kävisin silti mieluusti uudestaan jos satun olemaan nälkäisenä Sellon kulmilla.

No comments:

Post a Comment