2.9.18

Ota Olut 2018

Mainio Ota Olut viettää jo kolmatta vuottaan ja tällä kertaa paikaksi oli vaihtunut aiempaa isompi ja saavutettavampi ravintola Fat Lizardin parkkipaikka aivan metroaseman kupeessa. Kolmatta päivää ei onneksi kuitenkaan vielä lisätty ohjelmaan. Missasin itse avauspäivän akateemisten juhlallisuuksien takia, mutta toisena päivänä oli paikalle tietysti tultava. 

Ota Olut - lauantain kaava alkaa itselläni asettumaan rituaalinomaisiin uomiin. Paikalle heti klo 12 alueen vielä kumistessa tyhjyyttään, lasiin joku kevyt ja helppo (tai "helppo") olut (tällä kertaa tämä) ja lángos viereen. Oli krapulaa tai ei, tästä se päivä käynnistyy.

Alue oli aika pitkään aika hiljainen, vaikka aamulla pelotellut sade kaikkosikin ennen ovien aukeamista eikä tullut koko päivänä takaisin. Cool Headillekin pääsi ilman jonoa. Laurean opiskelijavetoista ruokatiskiä johtanut Anikó tarjosi vegaaniruokaa arvioon ja kyllähän aina sen verran vatsasta tilaa löytyy. Vegewokki oli erinomainen, BBQ-wrap ja "oluen 3 kaveria" - niminen snacksilautanen varsin kehityskelpoisia annoksia. Hinta-kokosuhde oli kaikissa mainio ja runsaista lisämausteista plussaa. Toivottavasti vastaavanlainen tiski nähdään jossain tulevassakin oluttapahtumassa.

Aloitin päivän yksin mutta seurue kasvoi hiljalleen isommaksi ja isommaksi, joten lopulta maisteltujen oluiden määräkin nousi ihan kelvolliseen 27:ään, etenkin kun poistuimme jo vähän ennen kuutta kotona odottanutta koiranpentua hoitamaan. Kattaus oli mielenkiintoinen, hinnat kohtalaiset, meininki parasta. Onneksi iltaa kohden myös yleisömäärä oli jälleen hieman lisääntynyt, sillä Ota Olut kuuluu kiinteästi olutharrastajan syksyyn. Tämä tapahtuma tarvitaan myös ensi vuodelle.

Ota Olut 2018 Top 5:


Ota Olut 2018 kunniamaininnat:

Sakiškių Imperial Kvass 3.7
-
Kvassi ilman makeutta ja sopivalla rungolla.
- Punajuurikeittoa festarin kovimmalla markkinoinnilla.
- YUP - nimestä. Ja olutkin oli hyvä.
- Hedelmäpommijugurttia.

No comments:

Post a Comment