13.9.18

Craft Beer Weekend, Mikkeli

Oluttapahtumien määrän kasvu lienee saavuttanut jonkinlaisen lakipisteen, kun jopa kotikaupungissani Mikkelissä järjestettiin oluttapahtuma. Craft Beer Weekend Mikkeli valtasi konserttisali Mikaelin kahdeksi syyskuun päiväksi. Tapahtuman taustalla vaikutti vahvasti kaupungin olutkenttää jo jonkin aikaa piristänyt Bar Dom "setineen". 

Paikkana Mikaeli oli minusta oikein toimiva, joskin hieman kaukana keskustasta. Jotkut valittelivat myös pitkää matkaa toisen kerroksen oluttiskeiltä kolmannen kerroksen istuttaviin pöytiin, mutta seisottavia pöytäpaikkoja oli onneksi myös toisessa kerroksessa. Panimoita ei ollut valtavan montaa, mutta kuitenkin riittävästi tällaiselle tapahtumalle. Paikallisempaa otetta tarjosivat Saimaan lisäksi mm. Mäntyharjulla sijaitseva Nilkko ja Savonlinnasta saapunut Waahto. Maksujärjestelmänä toimi hyväksi havaittu Seamchip, josta myös elintärkeä mobiiliappsi oli käytössä. Alakerrassa oli myös nykytrendin mukaisesti pullokauppa, jossa kävi Seamchipin lisäksi kortti ja käteinen. Konserttisalissa ei ilmeisesti haluttu ihmisten pesevän itse lasejaan, joten lasin sai vaihtaa vaihtopisteellä aina puhtaaseen. Ainakin hiljaisempaan aikaan tämä toimi hyvin, en tiedä miten kiireisempänä aikana.

Pääsin itse paikalle vain tunniksi, mutta sinä aikana tapahtumasta jäi positiivinen vaikutelma. Oheisohjelmaksi oli järjestetty tastingia ja dinneriä ja Domin tiskiltä sai myös väkeviä. Olipa viskimaistelujakin ohjelmassa. Suurimpana miinuksena esille nostettakoon ainakin lauantaina paljon äänessä ollut asiantuntijavieras Heikki Kekkonen (sic). Itselleni negatiivista lisäarvoa joka tapahtumassa, mutta toisaalta varmaan tavan tallaajalle aivan pätevä juontaja ja maistattaja.

Toivon että tämä tapahtuma saadaan myös ensi vuonna pystyyn, silloin voisin tulla pidemmäksikin aikaa. Tänä vuonna ehdin lyhyen visiitin aikana juoda vain viisi olutta, mutta se on juuri tarpeeksi top 5 - listaa varten!

Craft Beer Weekend, Mikkeli 2018 - Top 5

5. Waahto iAMBEeR 3.0

PS. Tätä kirjoittaessa on jo julkaistu vähintäänkin vahva aikomus järjestää tapahtuma myös ensi vuonna. Hyvä, hyvä!

2 comments:

  1. Kekkonen vai Kähkönen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekkonen oli nimi painetussa lehdessä ja alkuperäisessä nettiartikkelissa. Jos siihen on korjauksia tullut niin minä en niitä jaksa omaani päivittää.

      Delete