5.7.19

Craft Beer Helsinki 2019

 

Craft Beer Helsinki on oikeastaan alusta asti ollut valikoimaltaan se kovin kotimainen olutfestari. Vaikka Cool Head ja Pien antavatkin tätä nykyä kovan vastuksen Korjaamofestareillaan, on CBH ehkä kuitenkin se festari jonka missaaminen harmittaisi eniten. Ja niin tänä vuonna meinasi käydäkin, kun omien hääjuomien valmistelu täytti aikataulun. Sain kuitenkin sen verran raivattua kalenteriin tilaa että lopulta pääsinkin avauspäiväksi paikalle melkein samantien ovien auettua. Järjestelyt toimivat tänä vuonna aiempaa paremmin, joskin hieman outona lapsuksena missään ei ollut kylttiä kumpi sisäänpääsy jono on ennakkolipuille ja järjestysmies joutui siksi juoksuttamaan jatkuvasti väärään jonoon tulleita ihmisiä aidan oikealle puolelle.



Heti alkuun kohtasin mieluisan yllätyksen. Vaikka väkeä oli sisällä jo melko mukavasti, Omnipollolla ei ollut minkäänlaista jonoa! Ja hyvä niin, sillä tiski oli hieman oudosti sijoitettu juuri vessanurkkauksen viereen. No, tällä kertaa sen ohi kulkeminen ei ollut erityisen vaikeaa.


Sää suosi festarivieraita ja Olutkulttuuriseura oli paikalla useammankin jäsenen voimin, joten sain kasaan maisteltuja oluita varsin hyvän määrän. 25 maistoa kolmeen tuntiin oli todennäköisesti osaltani ainoaksi jäävän festaripäivän saldo. Ruokatarjonta näytti myös erittäin hyvältä, mutta vastustin kiusausta ja lähdin sen sijaan Jätkäsaaren uuteen vietnamilaiseen Be My Guestiin. Erittäin vahvasti suorittaneen festarin ainoaksi pettymykseksi jäi Lehen 21 % savuolut, sillä se ei ollut vielä torstaina hanassa ja jäi siten maistamatta. Käykää ihmeessä viikonlopun aikana paikalla, ehkä sitä vielä saa.

Craft Beer Helsinki 2019 top 5:

1. Põhjala / Other Half Hämarik 4.3/5
- Kyllä tälläkin säällä imperial stout maistui.
2. Põhjala Öö - Bowmore BA 4.3/5
- Harvinaisen onnistunut ja tasapainoinen tynnyröinti. Hintansa arvoinen, ainakin melkein.
3. Naparbier Overcloud 4.0/5
- Pastry stout ilman pastry stoutin voltteja, eli vain 7,5 %. Alkoholia en jäänyt kaipaamaan.
4. Põhjala / Other Half Koit 4.0/5
- Tämä kaksikko oli melko kovassa iskussa nämä festarit. Festarin paras IPA.
5. Cool Head Brew Peated Whisky Sour 3.9/5
- Niukasti pervompi ja parempi kuin saman panimon Smoked Nectarines.

No comments:

Post a Comment