4.11.19

Olutkulttuuriseuran 10-vuotisjuhla


Olutkulttuuriseura juhli tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Juhlavuodesta oli tarkoitus tehdä juhlava muutenkin kuin vuosijuhlan osalta, mutta lopulta päädyttiin pitämään oikeastaan vain se vuosijuhla ja samana päivänä pidetyssä syyskokouksessa virtaviivaistamaan toimintaa, koska kenelläkään ei ole aikaa järjestää aiempien tavoitteiden mukaista määrää toimintaa.


Vuosijuhlaan paikalle saapui kuitenkin varsin hyvä määrä väkeä, sillä ilmoittautuneita oli 24 ja vain yksi joutui jättämään juhlan väliin. Useita aiempiakin vuosijuhlia isännöineseen Cafe Alvariin saatiin heti alkuun hyvä tungos kun kehotin juhlaväkeä hakemaan kurkunkostuketta.


Ohjelmaa oli tällä kertaa hieman aiempia vuosia vähemmän. Presidentti Välimaa piti juhlapuheen ja jäsen Tyni lyhyen esityksen. Tämän jälkeen keskityttiin ruokaan ja juomaan. Alvarin normaalisti loistava ruokapuoli ei ollut ehkä aivan edellisvuosien tasolla, mutta nälkä ei ainakaan kenellekään jäänyt.


Viime vuoden juhlassa tarjolla olleita kotioluita oli jäljellä muutama pullo, mutta näistä ehkä vain Stadin Stydein Stout oli parantunut vuoden aikana. Muiden kohdalla oli hyvä että juomat tuli juotua kun ne olivat parhaimmillaan.


Tulorekisterisähläyksen välttämiseksi viime vuosien palkinnon sisältänyt kotiolutkilpailu oli muutettu vain "kotiolutfestivaaliksi", johon seuran jäsenten kotipanimot toivat tuotteitaan muiden nautittavaksi. Perinteisen laadukas Panimo Duuni onnistui jälleen, XOKS German Lager oli mainio. Pääkaupunkiseudulta kannettiin Sonicus - kotipanimon ESB, joka oli myös varsin juomakelpoinen. Lisäksi perinneolutammattilainen Mika Laitinen toi erästä Norjassa pidettyä tapahtumaa varten kehitettyä sahtia, joka taisikin olla illan ainoa loppuun asti juotu juoma. 

Ilta jatkoi perinteiden velvoittamana paikallisissa olutravintoloissa. Ensi vuonna vuosijuhla järjestetään ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla. Jäämme odottamaan osallistujamäärää pelonsekaisin tuntein.

No comments:

Post a Comment