25.10.20

Olutkulttuuria maakunnista: Vaasa

Kävimme vaimon kanssa syksyisellä kesälomareissulla ympäri Suomea. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Suomen koronapääkaupunki Vaasa. Emme antaneet tämän häiritä tehtyä suunnitelmaa, mikä olikin ihan hyvä veto, sillä uutisointi oli säikäyttänyt Vaasan ehkä Suomen turvallisimmaksi kaupungiksi vierailla: kaikilla asiakaspalvelijoilla oli maskit ja muita asiakkaita ei oikeastaan ollut.

Panimot


Koska keskityimme matkamme aikana vierailemaan eri pienpanimoilla, nämä matkalta kertyneet koosteet on hyvä aloittaa siitä. Vaasasta näitä löytyy kolme. Bock's Corner Brewery, Kvarken Brewery ja NP Brewers, jossa NP on lyhenne sanasta nakupelle. Bock's sijaitsee hieman syrjässä keskustasta, mutta matkanteosta palkitaan oikein viihtyisällä panimoravintolalla. Valitettavasti vain ruoan taso ei ollut kovin kummoinen ja eri lähteistä kuulemieni tietojen mukaan Bock'silla on henkilökunnalla ollut sen verran heikot oltavat, että asiansa osaavia löytyy nykyään lähinnä panimon puolelta. Siellä kuitenkin ne asiat osataan, joten ostin jokusen pullon mukaan. Kvarken on toki vielä kauempana, Raippaluodolla. Ajoimme siitä ohi sattumalta, mutta panimoravintola ei ollut tuolloin auki. Käyminen todennäköisesti kannattaa, sillä keskustassa maistamamme Kvarkenin oluet olivat erinomaisia. Niiden perusteella panimo on jopa hieman Bock'sia parempi. NP Brewersin puolestaan omistaa ilmeisesti sama yhtiö joka pyörittää kaupungin ykkösravintolaa Gustav Wasaa, joten heidän tuotteitaan maistoimme siellä. Hanat olivat jostain syystä "epäkunnossa", mutta pullotuotteita oli sentään tarjolla. Oluiden taso oli heikompi kuin kahdella muulla, mutta ei kuitenkaan erityisen heikko.

Baarit



Olimme saaneet paikalliskontaktilta vinkin, että Little Pub olisi Vaasan jokseenkin ainoa käymisen arvoinen pubi, joten suuntasimme toki sinne. En voi kommentoida onko se ainoa käymisen arvoinen, mutta se nyt ainakin on käymisen arvoinen. Hyvä valikoima ja mukavaa ja asiansa osaavaa henkilökuntaa. Paikka on, etenkin terassikauden ulkopuolella, nimensä mukaisesti pieni, mutta nythän siellä oli luonnollisesti meitä lukuunottamatta tyhjää. Kävimme myös The Old Irish Pubissa, josta erittäin epävirallisten lähteiden mukaan korona opiskelijabileiden muodossa Vaasaan saapui. Nyt olimme ainoat asiakkaat ja musiikkikin laitettiin ihan meitä varten soimaan. Olihan se hieman hassua juoda kahdestaan olutta hallimaisessa tyhjässä pubissa, mutta henkilökunta oli ainakin mukavaa. Olivat tosin kaupungin ainoat asiakaspalvelijat jotka eivät käyttäneet maskia.

Lyhyellä kosketuksella Vaasa antoi oikein positiivisen kuvan itsestään. Kolme panimoa on tämän kokoiseen kaupunkiin paljon, joten vaasalaisilla on senkin suhteen pullat hyvin uunissa. En nyt tiedä voiko Vaasaa sentään suositella matkakohteeksi, mutta voisi ihminen huonompaankin paikkaan joutua.

Sarjan aiemmat osat: 

Forssa
Hämeenlinna
Iisalmi
Loviisa
matka Iisalmeen
Mikkeli
Nurmijärvi
Oulu
Rovaniemi

No comments:

Post a Comment