28.9.21

Alkon sokkopruuvien paluu

Alkon sokkomaistelut ehtivät olla lähes vuoden tauolla, mutta tänään sellainen oli taas tarjolla. Kuten arvata saattaa, maisteltavien oluiden määrä oli sen mukainen. Tai no, ei siinä ihan koko vuoden oluet tietysti olleet, mutta kohtalainen urakka kuitenkin. Oluet on maistettu ilman mitään tietoa edes erikoiserän teemasta.

Olut 1Eurolagerilla lähdetään. Tuoksu karkean viljainen ja maltainen. Maku hieman pehmeämpi, joskin alkoholi tulee vähän läpi ja humalaa reiluhkosti. A-vahvuinen lager Euroopasta.

En ostaisi.

Oli: Spaten Oktoberfestbier, 3.0/5 / 5,9 % / 3,98 € / 0,5 l

Niinpä tietysti. Nythän ollaan vielä Oktoberfest-kaudella. Ei sen vertaa sitten leikannut. No eihän tuo sinänsä väärinkään mennyt tuo arvaus.

Olut 2Väri lähes sama, tuoksu miedompi. Maussa kuitenkin ihan mukavasti runkoa ja humalaa ihan olan takaa. Tässä lienee jo pils etiketissä, mutta sen tarkemmin en osaa veikata. Ennemmin Saksa kuin Tsekki, mutta todennäköisemmin joku modernimpi olutmaa.

En ostaisi.

Oli: Löwenbrau Oktoberfestbier, 2.9/5 / 6,1 % / 3,99 € / 0,5 l

Hieman edellistä heikompi ja sentin kalliimpi. Hinta-laatu-suhteessa jää siis täysin jalkoihin.

Olut 3Punertavampaan suuntaan, mutta hedelmää tästä ei odotuksista huolimatta löydy. Tuoksu on katkeran maltainen. Maussakin katkerot ovat pääosassa alusta asti ja peräkärrykin löytyy perästä. Tuo mieleen jonkun Camparin, mutta ei huonolla tavalla. Reilusti humaloitu vienna lager?

En ostaisi

Oli: RPS Oktoberfest Vienna Lager 2021, 3.5/5 / 5,9 % / 4,35 € / 0,44 l

Olut 4Takaisin eurolagermaailmaan. Maku puhdasta mallasta ja humalaa perässä reiluhkosti. Joku pils tämäkin varmaan on. Näin tullessa Carlsbergin tölkin pöydällä vahingossa, onko niiltä tullut joku pils ulos?

En ostaisi

Oli: Lederer Pils, 3.1/5 / 5,1 % / 3,90 € / 0,5 l

Melko turhanpäiväinen tuote Alkoon, mutta onhan tämä halvahko.

Olut 5Peruskauraa edelleen. Virheetön, juotava ja melko tylsä eurolager. Tämä voisi ennemmin olla se Carslberg, koska humalaakin vähemmän kuin edellisessä.

En ostaisi

En ylipäätään kovin helposti lähde Alkosta perustason lagereita ostamaan, tuen niiden tarpeessa mieluummin jotain muuta kotimaista tahoa.

Oli: Carlsberg Pilsner, 3.0/5 / 5,0 % / 2,79 € / 0,5 l

Hinta-laadussa pärjää, mutta ei juuri muussa.

Olut 6Lupaavan näköinen. Kevyesti samea, vaahto on pysyvämpi kuin muissa. Tuoksu kuitenkin palauttaa odotukset maan tasalle, sillä se on lähinnä mallasta ja häivähdys liuotinta. Maku jatkaa samoilla linjoilla. Voltit työntävät läpi ja reipas humalointi vielä korostaa olemusta. Hieman sellainen fiilis että tämä saattaa ollakin joku tuttu arvostamani olut, mutta tällaisenaan ei kovin miellyttävä.

En ostaisi

Oli: RPS Hard Rock Lager, 2.2/5 / 7,0 % / 3,30 € / 0,33l

No, ei ainakaan ollut vanha tuttu.

Olut 7Miellyttävään tummempaan kultaan mennään värissä. Tuoksusta aistittavissa sen verran makeutta ja pientä hedelmää, että taidettiin sentään siirtyä lagereista sivuun ainakin hetkeksi. Maussa samoja vivahteita. Joku pale ale tästä ehkä mieleen tulee, tai erittäin kesy IPA. Elementit sinänsä siellä, mutta turhan varovasti.

En ostaisi

Oli: Mallaskoski Oktoberrye, 3.3/5 / 6,0 % / 3,98 € / 0,33 l

Aivan pätevästi toimii Oktoberissa tämäkin, voisin juoda yhden Massin jos sikseen olisi.

Olut 8Nyt mennään jo johonkin meripihkan ja hasselpähkinän välimaastoon. Tuoksussa voimakasta, hieman parfyymistä, tummaa hedelmää, vähän alkoholia, makeutta. Luostariolut? Maku palauttaa maan pinnalle. Liuotinta se olikin kaikki. Melko viinainen, humaloitu, karkea. Ei tämä ainakaan missään kunnollisessa luostarissa ole pantu. Epämiellyttävän puolelle kääntyy.

En ostaisi

Oli: Wychwood King Goblin, 3.3/5 / 6,6 % / 4,39 € / 0,5 l

Olisin odottanut että tämä on vahvempi.

Olut 9Sameaa keltaista, paksuhko vaahto. Tuoksu vahvistaa epäilykset – nyt on mehukaljaa. Tuoksu on 

hyvinkin miellyttävää mehuista hedelmää. Maku taas hieman latistaa tunnelmaa, sillä se on odotettua vetisempi, mutta makeus on hyvässä tasapainossa ja pieni peräkärrykin perässä. Ei valioluokan NEIPA, mutta aivan hyvä olut kuitenkin. 

Ostaisin

Oli: Ruosniemi Sabro NEIPA (erikoiserä: IPA), 3.7/5 / 5,6 % / 4,30 € / 0,33 l

Olut 10


Kirkkaan kultainen. Tuoksu hyvin mieto, maltaan mukana jostain syystä tuhkakuppia. Maussa sama katkera tuhkakuppisuus toistuu, muuten lähinnä mallasta ja humalaa. Mitähän tässä on haettu? Ihan sama, tätä en hae.

En ostaisi.

Oli: Hiisi Jumi Juicy IPA (erikoiserä: IPA), 2.2/5 / 6,2 % / 4,90 € / 0,33 l

Tämä on ollut pettymys ennenkin, ja oli sitä myös nyt.

Olut 11Samea keltainen taas. Tuoksu on kuitenkin mehukaljan sijaan hikisukkaa jossa hieman hedelmäistä mallasta sivussa. Maussa hikisukka jää sivuosaan mutta ei häviä. Makeahko hedelmäinen mallas tulee niukasti yli. Humalaakin on. Nyt on taas paha sanoa mitä on haettu, tuskin ainakaan NEIPAa. Ei kovin maistuva tuotos.

En ostaisi

Oli: Maryensztadt Nevermind Vol. 6 Imperial Hazy IPA (erikoiserä: IPA), 2.5/5 / 7,6 % / 5,73 € / 0,44 l

Olut 12Kirkas kultainen, vaahtoa vähänlaisesti, tuoksu kevyen hedelmäistä mallasta. Maussa katkerot jyräävät kaiken alleen ja mallas ja hedelmä vähän kurkkaavat taustalta. Sellainen.

En ostaisi.

Oli: Rooster's Baby Faced Assassin IPA (erikoiserä: IPA), 3.0/5 / 6,1 % / 4,91 € / 0,33 l

Sellainen erikoiserä sitten tällä kertaa. Mielikuvitukseton teema, mielikuvituksellisella tavalla kehno toteutus.

Olut 13Kirkas kultainen, tuoksuu makealta maltaalta ja vähän hedelmältä. Maussa ensin samaa makeutta, mutta katkerot tulevat kyllä tässäkin kaiken yli, eikä jää paljoa jälkipolville kerrottavaa.

En ostaisi

Oli: Saimaa Vahva IPA, 3.3/5 / 7,0 % / 4,23 € / 0,5 l

Olut 14Loppusuoralla päästään tummempiin sävyihin. Hieman punaiseen taittava tumma ruskea. Tuoksussa paahteisten maltaiden kaverina reilusti kahvia. Kahvi dominoi myös makua, mutta ei liikaa. Yhteispeli maltaiden ja humalan kanssa toimii. Hyvä aamujuoma.

Ostaisin.

Oli: Hiisi Tahva Baltic Porter, 3.7/5 / 7,5 % / 4,79 € / 0,33 l

Tätä olinkin halunnut päästä maistamaan, joten sopi mainiosti tähän saumaan.

Olut 15Toinen tumma tuote on makeampi, mukana myös suklaata ja vaniljaa. Mausta löytyy mainittujen lisäksi myös jotain laktoosin tapaista ja tietysti alkoholi lämmittämässä. Humalaa tasapainoa tuomassa. Oikein kelvollinen pastry stout.

Ostaisin.

Oli: BrewDog Layer Cake Stout, 3.9/5 / 7,0 % / 5,28 € / 0,44 l

Vanha tuttu, edelleen mainio tuote.

Joku 1En tiedä onko tämä siideri vai alkoholiton, kun molempia on yksi setissä. Tuoksuu hieman parfyymiselle omenalle, eli siideri se on. Kai tuo punertava värikin omenaan viittaa. Melko makea, helppo, omenainen. Ehkä myös jollain maustettu. Olen tästä kyllä alkoholin runkoa löytävinäni, mutta en aivan tuolilta putoa jos tämä olikin se alkoholiton. Ihan juotava, mutta en tätä kyllä valitsisi.

2,75/5

En ostaisi

Oli: Guilty Joe Dry Rose Apple-Fig, 5,4 % / 2,65 € / 0,275 l

Eli "kuiva" rose-siideri jossa viikunaa. Eipä tarvitse kaupasta valita.

Juoma ilman numeroaKirkas, väritön. Kuplaa tässä kuitenkin on. Tuoksu on omituinen yrttinen hajuvesi. Tämän on pakko olla se alkoholiton. Maku myös joku kummallinen hiilihapotettu parfyymi, jossa häivähdys makeutta ja loppu on jostain yrttiliköörien makupaletista. Aika karmiva tuotos.

1/5

En ostaisi

Oli: Crazy Coco Sparkling Rose Kombucha, 0,5 % / 9,74 € / 0,75 l

Kallista ja pahaa kombuchaa isossa pullossa. Ei kiitos.

Maistelun kokonaistaso ei kyllä päätä huimannut, ja erikoiserä erottui silti siitä negatiivisesti. Ehkä nämä taas hiljalleen paranevat kun vauhtiin päästään?Syyskuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 6-
Sisältö: 5½
Mielikuvitus: 8
Kokonaisarvosana: 6½

Erikoiserien kouluarvosanat:

Syyskuu 2021: 6½
Marraskuu 2020: 8½
Elokuu 2020: 8
Syyskuu 2020: 7+
Heinäkuu 2020: 7
Lokakuu 2020: 6½
Marraskuu 2019: 6+
Joulukuu 2019: 6-

No comments:

Post a Comment