26.10.20

Olutkulttuuria maakunnista: Pori

Vaasasta matka jatkui tietenkin Portland...Poriin. Tämä oli rehellisyyden nimissä ainoa oluen takia valittu matkakohde. Pori on kiinnostanut minua olutkohteena jo kauan ja tämä reissu tarjosi hyvän syyn käydä se ensi kertaa kokemassa.

Panimot





Panimoitahan Porista löytyy, ei sitä turhaan kutsuta Suomen Portlandiksi. Minun tietojeni mukaan niitä on neljä. Moose on the Loose, Ruosniemi, Beer Hunter's ja Rocking Bear. Kaikki saatiin toki mahdutettua aikatauluun, joskin Beer Hunter'siin tutustuttiin baarin kautta. Vaikka uudemmat tulokkaat hirvi ja karhu jäävätkin ehkä kokeneempien panimoiden varjoon, löytyy molemmilta myös erittäin hyviä tuotteita. Varsin pätevä nelikko, joka ei monenkaan kotimaisen kaupungin panimotarjonnalle kalpene.

Baarit






Ensimmäinen baari eli Beer Hunter's tulikin jo mainittua. Paikkahan on hyvän maineensa veroinen. Toinen paikka johon Porissa käydessään täytyy suunnata, on Winston. Vaikka paikka onkin sporttipubi, löytyy sieltä myös varsin mainio olutvalikoima ja miellyttävä takatila kirjahyllyineen. Winston on myös tunnettu vuosittaisesta olutfestivaalistaan. Ja jos pitää urheilun katsomisesta, siihen puitteet ovat todellakin kunnossa. Yhtä komeaa kisakatsomoa en ole muualla nähnyt. Winstonin jälkeen kävimme vielä Havanassa, joka oli tyyliltään hieman kahdesta aiemmasta poikkeava mutta myös valikoimaltaan ja tunnelmaltaan mainio. 

Monta hyvää panimoa, mukavia olutpubeja, ja kävelymatkan päässä keskustasta kaunis Kirjurinluoto. Kyllähän Porissa aivan mielellään vierailee. Ainakin näin korona-aikaan kun porilaisia ei kaupungilla juuri näkynyt. En ota kantaa siihen mihin suuntaan he olisivat arviota kallistaneet, kun kokemusta ei liiemmin ole.

Sarjan aiemmat osat: 

Forssa
Hämeenlinna
Iisalmi
Loviisa
matka Iisalmeen
Mikkeli
Nurmijärvi
Oulu
Rovaniemi
Vaasa

No comments:

Post a Comment