24.10.18

Festariennakko: OlutExpo 2018

Kielletyn maltaista tislattavan väkevän alkoholijuoman nimellä jokunen vuosi sitten otsikoihin noussut OlutExpo valtaa taas Kaapelitehtaan tulevana viikonloppuna. Järjestäjätaho sai kesällä hieman kyseenalaista julkisuutta Kippis-festivaaleillaan, mutta nyt palataan sinne menestyksen alkulähteille, tapahtumaan jolla on kaikki edellytykset onnistua tänäkin vuonna. OlutExpon kanssa ei ole jääty lepäämään laakereilla, vaan eteenpäin on menty monella saralla. Ruokapuolella Bar Laurean ja Visun Villisian luoma Craft Food Bistro tarjoaa monipuolisen ruokakattauksen joka huomioi useimmat ruokavaliot ja tasting-listalla on pitkästä aikaa hinta-laatusuhteeltaan niin hyviä paketteja että joudun itsekin vakavasti harkitsemaan.

Hieman ihmetyttää ettei tislaamolistaa ole vieläkään saatu kotisivuille, vaikka tapahtumaan on enää kaksi päivää, mutta olutlista sen sijaan löytyy. Käyn tässä vielä lyhyesti omia tärppejäni tapahtumaan. Tapahtumaan tulee kymmenkunta minulle uutta panimoa, mm. kolme Portugalista, kaksi Espanjasta ja yksi Unkarista. Näistä pitänee testata mahdollisimman moni. Vanhoista tutuista festarivieraista Brooklyn Breweryltä on tulossa pari mielenkiintoisen oloista vahvempaa, Cool Head tuo paikalle sekä mainiota hapanta deep double - sarjaansa, että bourbontynnyrikypsytetyn kahvi-imperial stoutin, Fat Lizard tarjoaa Fat Lab 07:n ja 08:n lisäksi rajatusti saatavilla olleita ja haluttuja Glimsiä ja Kustom IPAa, Olu Bryki Raum tuo aina erinomaisten sahtiensa lisäksi festareille myös stoutin ja brown alen ja Sori Brewingin tiski on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisemman oloisia makupommeja. Suosittelen käymään myös aina mainion Ohranan tiskillä, jossa on myös tavallista kokeilevampia tuotteita perinteisten herkkujen kaverina. Pari tylsempää, massoihin vetoavaa tiskiäkin on paikalle raahattu, mikä toki yrittäjälle sallittakoon. Itse kierrän kuitenkin Hartwallin tiskin totutusti kaukaa. 8-Bitin Jasonin tiskillä kannattaa käydä riippumatta mukaan tulevista oluista. Maahantuojista mukana ovat Brew Seeker ja Uniq. Brew Seekeriltä maininnan ansaitsevat Thornbridgen ja Struisen tuotteet, Uniqilta lähes koko valikoima, mutta erityisesti Fullersin uusimman Vintage Alen cask-versio.

Itse yritän ehtiä paikalle ainakin lauantaille Olutliiton jäsentapaamiseen, sekä sunnuntaille. Hypeoluet lienevät silloin jo loppu, mutta onpahan tilaa maistella mitä on jäljellä. Olutlistan perusteella mielenkiintoista testattavaa löytyy aivan viime hetkille asti.

No comments:

Post a Comment