4.10.18

Sokkomaistelu: Saimaan uutuudet

Saimaalta tuli taas isompi paketti testiin. Uusiahan näistä oli oikeastaan vain jouluolut, mutta uudehkoja sen lisäksi myös Yakima ja Utah. Länsirannikon IPAtkin olivat saaneet uudet etiketit jokseenkin tyylittömien alkuperäisten tilalle. Koska tämänkään kokoista näytepakkausta ei viitsi nauttia yksin, päätin pitää sokkomaistelun. Mukana maistamassa olivat minun lisäkseni avopuolisoni ja isäni. Joka olutta oli kaadettu lasiin kertomatta meille mistä oluesta on kyse, ja näistä laseista oluet maistettiin.

Olut 1 (Utah Rye IPA):
Arvaukset: 3*Utah Rye IPA
Raadin arvio: 2+ (1½ - 3)
Aika helposti bongattava, vaikka olikin ensimmäisenä. Raati tuomitsi pliisuksi, vaikka minusta onkin edelleen varsin juotava alkoholittomaksi. Hajuakin moitittiin.

Arvaukset: 2*Valkiajärvi, 1*American IPA
Raadin arvio: 3- (2½ - 3+)
Makea, "pliisu jouluolueksi", mutta kuitenkin melko tunnistettava. Väristä jos ei muuten, sillä viidestä oluesta yksi (Utah) oli muita vaaleampi ja tämä muita tummempi. Muut kolme jokseenkin identtisiä.

Olut 3 (Yakima Valley Double Hopped IPA)
Arvaukset: 1*Yakima, 1*American IPA, 1*California IPA
Raadin arvio: 3- (2 - 3½)
Itse tunnistin tämän muita vahvemmasta havuisuudesta. Muuten arvio oli lähinnä "ihan hyvä IPA". Yhden raatilaisen mielestä kaikki kolme IPAa maistuivat samalta. Vaikka en tätä allekirjoita, niin ei eroja helposti löytynyt.

Olut 4 (California IPA)
Arvaukset: 1*California IPA, 1*American IPA, 1*Yakima
Raadin arvio: 3+ (3 - 3½)
Yakimaa kevyempi humalointi toi pisteitä myös vähemmän humalahakuiselta jäseneltä raadissa. Arvaukset muuten mitä sattuu, kuten koko IPA-kolmikolla.

Olut 5 (American IPA)
Arvaukset: 1*California IPA, 1*Yakima, 1*Valkiajärvi
Raadin arvio: 3+ (3 - 3½)
Tähän ei sitten kenelläkään osunut edes arvaus, kun jouluoluen ohi laittanut raatilainen veikkasi sitä tähän. Tämän ja California IPAn erottaminen oli koko maistelun hankalin osa eikä se itseltäkään onnistunut.

Ihan hauska setti jossa ei varsinaista heikkoa lenkkiä ollut, jos nyt ei riemunkiljahduksiakaan aiheuttanut.

No comments:

Post a Comment